Реклама / Ads
0| 2662 |30.04.2024 НОВИНИ

"Тази предизборна закачка няма да хване дикиш". Борис Бонев отговори за ремонта на „Патриарх Евтимий“

.
Източник: БГНЕС
Не сме излъгали столичани. Реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ стана с издаването на заповед на кмета на София, за да бъдат извършени нужните ремонтни дейности. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ/„Спаси София“ Борис Бонев в интервю за NOVA NEWS.
 

Той подчерта, че проектът по столичния булевард се отлага от доста време и в петък е била издадена заповедта, като тогава се взело и решението за велоалеите и бус лентите. Бонев беше категоричен, че целият проект е минал през транспортна комисия и през обществено обсъждане.

 

Проблемът е, че общинските съветници се опитват да изземат функциите на кмета, тъй като по закон той отговаря за организацията на движението, той е стопанинът на пътя, посочи Борис Бонев.

 

Лидерът на „Спаси София“ си обясни нападките с това, че за 20-те години, в които управляваше София, ГЕРБ така и не успя да реализира проекта по бул. „Патриарх Евтимий“ и сега правят всичко възможно, за да саботират работата на новата местна власт.

 

Борис Бонев обори и твърденията, че пътните ленти по бул. „Патриарх Евтимий“ ще станат от три на две, посочвайки, че третата лента винаги се използвала за престой на автомобили и на практика са се използвали две, а не три ленти.





Няма как трафик, който се справя с две ленти на бул. „Васил Левски“, да не може да се справи по същия начин и с двете ленти по бул. „Патриарх Евтимий“. София ще бъде град за всички, не само за автомобилите, заяви Бонев и добави, че „тази предизборна политическа закачка няма да хване дикиш“.

Все пак обясни, че ако след два месеца бъде констатирано, че действително има проблем с трафика по бул. „Патриарх Евтимий“, са готови да „преосмислят“ бус лентата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2730 |30.04.2024 ЕС погва Фейсбук и Инстаграм за предизборна дезинформация . 3| 4969 |30.04.2024 Георги Лозанов: Приходите от реклама на хазарта могат отново да отиват за култура и медии . 14| 2825 |30.04.2024 Ваня Григорова: В един момент ще бъдем заедно всички леви формации, БСП е отговорна за разделението . 15| 3192 |30.04.2024 Ген. Атанас Атанасов за "Корал" и "Митници": С каскада от комромати се цели омаскаряване на ПП-ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads