Реклама / Ads
4| 6663 |21.07.2017 НОВИНИ

Тома Белев: 1800 пъти искат да ни увеличат съдебните такси, хем ще сме без права, хем без пари

.
Тома Белев
Щом чуете, че искат да правят промени в Административнопроцесуалният кодек /АПК /, това означава, че хем искат да сте без права, хем без пари. Това каза в предаването на Люба Кулезич „Честно казано“ по БиАйТи Тома Белев.
 

Фрог  подробно ви информира как с поправка на закона, депутатите от ГЕРБ  искат  да отнемат  правото на хората да се жалват от  произвола на държавата.

 

Белев се възмути: Авторите, които предлагат промените в Административнопроцесуалният  кодекс са много  интересни. Това е зам.-председателят на ВАС Боян Магдалинчев, в момента предложен от ГЕРБ за член на ВСС. Адвокат Иван Тодоров-собственик на една от най-големите адвокатски кантори в България, която подпомогна да бъде осъдена България за АЕЦ  „Белене“ и това ни струваше 1,2 млрд . лв. Този законопроект беше вкаран в предишното народно събрание. Вносители бяха депутатите на ДБГ. Тогава проектът беше спрян, тъй като го оспорваха гражданските организации. Днес той е вкаран от депутати на ГЕРБ и според мен няма никакъв шанс да се променят нещата, освен ако не излязат гражданите на улицата и не ги погнат със сопи.

 

Те ни лъжат фрапантно. Ще прочета част от мотивите, които са на една страничка . „За изминалите над 10 години от прилагането на АПК  инфлацията почти е преполовила реалната стойност на съдебните такси“. Чакай бе, каква инфлация?! Ние сме в борд и нямаме инфлация. Това е, когато един член-зам .-председател на ВАС лъже. Едни депутати лъжат как в Испания имало пропорционална такса. Отворете си законите, господа, за да видите, че няма. Беше отменено от техния конституционен съд преди две години.

 

Казват, че промените ще  доведат до намаляване на съдебните производства  и до облекчаване работата на съда. Т. е първо ще им увеличим заплатите, после ще им намалим работата. Медиите много елегантно се крият, големите телевизии не дискутират как съдебните такси ще се увеличат до 1800 пъти. Това е.

 

48 закона се променят с цел да се премахне касационното производство. Това означава, че гражданите ще могат да се обръщат само към една инстанция. Къде го има това?!  В нито една страна-членка на ЕС  няма едноинстанционно  производство. По същият начин става Полша. Преди години имаше желязна завеса, стена.  Тенденцията сега- един пояс от неототалитаризъм .-от Истанбул  до Полша през България. Но виждаме, че гражданското общество на Полша в момента е на улицата. В България не се спазват законите. Законът ги задължава 30 дни за дискусия. Но няма такова нещо. Това, което предлагат депутатите е много близко до това, което е правил Мусолини.

 

 Бих помолил всеки граждани, който е засегнат от това, че ще му увеличат съдебните такси до 1800 пъти, да пише на правната комисия. Тя има интернет  адрес и неговото изявление ще бъде прието като официално. Аз предполагам, че опитът е преди лятната ваканция тези предложения да бъдат гласувани. Тези хора се готвят да ни бръкнат в джоба. Хем ще сме без права, хем без пари.

Скандално е, че управляващата  партия се грижи за бизнеса на една адвокатска кантора, осъдила България за 1, 2 млрд. лв.  Абсолютно скандално!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5889 |20.07.2017 Работодателите искат замразяване на минималния осигурителен доход . 0| 5092 |18.07.2017 Искат Хизбула да бъде страна по процеса Сарафово . 3| 7285 |12.07.2017 Искат да кръстят аудитория на Кристиан Таков . 0| 5806 |11.07.2017 "Воля” и НФСБ искат емблематичната сграда на ”Раковски” 134

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads