Реклама / Ads
0| 2259 |23.04.2024 НОВИНИ

Вашингтон: Хамас променя правилата на преговорите за освобождаване на израелските заложници

.
Източник: БГНЕС
Палестинското ислямистко движение Хамас променя правилата на преговорите за освобождаване на израелските заложници, съобщиха от Вашингтон.
 

Според спътникови снимки радар на иранската ПВО е ударен в Исфахан при израелската атака миналата седмица.

 

Хамас променя исканията си за освобождаване на заложниците в преговорите с Израел, които се водят с посредничеството на Египет и Катар. Това отбеляза говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър. Според него Вашингтон ще продължи да апелира за споразумение, което да включва освобождаване на взетите на 7 октомври заложници и пауза в бойните действия в ивицата Газа.

 




Междувременно спътникови снимки, направени вчера, демонстрираха, че при израелския ответен удар срещу иранския град Исфахан е засегната радарна система за противовъздушна отбрана, произведена в Русия. Това е в грубо несъответствие с изявленията на официални лица в Техеран, които многократно отрекоха да са нанесени щети при нападението.

 

Поразяването на радара на С-300, което изглежда е било много ограничен удар от страна на израелците, е причинило много повече щети, отколкото масираната атака с дронове и ракети, която Иран предприе срещу Израел на 13 април. Възможно е затова иранските официални лица, включително върховният лидер аятолах Али Хаменей, да не коментират темата. Експерти смятат, че удар по най-модерната система за противовъздушна отбрана, която Иран притежава и използва за защита на ядрените си обекти, изпраща послание. Този удар показва, че Израел има възможност да преодолее иранските системи за противовъздушна отбрана.





А снощи ливанската шиитска групировка "Хизбула" информира, че е изстреляла десетки ракети по позиции на израелската армия в Северен Израел. Ислямистката групировка твърди, че атаката й е в отговор на израелския артилерийски обстрел и въздушни удари по ливански села.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2239 |23.04.2024 Съдът гледа мярката на Габриела Славова, която заедно с майка си е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев . 10| 3549 |23.04.2024 Разследващият журналист Димитър Стоянов е бил задържан за 24 ч. /видео/ . 0| 2291 |23.04.2024 От днес до 14 май ще може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . 0| 2499 |23.04.2024 НСИ: Бюджетният дефицит е 1.9% от БВП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads