Реклама / Ads
29| 6750 |15.04.2024 НОВИНИ

Вопли на фалшив герой: Гешев плаши Борисов с кренвирш, а България се срива, но не от ракетни удари

.
Имам чувството, че българското население не си дава сметка в каква държава живее. Хората периодично протестират срещу камари боклуци и пътища като минно поле, искат по-големи пенсии и заплати, но не се сещат, че това няма как да стане, докато деградирали типове изпразват бюджета на страната. И го изпразват безнаказано. Гражданите гледат, нервничат, но не правят нищо срещу грабежа. Нещо повече: една трепа от българите признават, че са участвали в корупция.
 

Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията. По тяхната формула сигурно е така, но ще се съгласите, че реално около 90 на сто от гражданите са имали вземане-даване с даване на подкупи. За вземането никой не признава, чак толкова честни няма...

 

Този чудовищен феномен е възможен, защото и досега конците се дърпат от задкулисие, на което Борисов е или най-ценната кукла или е капо ди тути капи. Не лидерът на ГЕРБ „бащата“ на този токсичен порок, но той го наложи като модел. Първата демонстрация бе, когато подкупи открито Владимир Путин с кучето Бъфи, което му подари през 2010 г. Това бе личен жест, а не на държавник от името на държавата. Тогава щеше да връчи на Путин я икона, я копие на „Исторїѧ славѣноболгарскаѧ“, та да научи руснака някои факти, а не да говори глупости, че руснаците били измислили славянската писменост, а братята Кирил и Методий са македонци…

 

Борисов се огради с алчен „елит“, с който ни превърнаха в столица на корупцията, каквато е Колумбия за кокаина. И ако се питате кой е българския Ескобар, значи през последните петнайсетина години сте живели другаде.

 

И ето че в един топъл пролетен ден бившият главен прокурор Иван Гешев се явил на разпит в Следствието, където заявил, че вероятно именно Борисов стои зад атентата срещу него на 1 май 2023 г. Поискал и очна ставка с Бойко Борисов за „Берселонагейт“, „Чекмеджегейт“ и пр.

 

И това в повечето медии не е първа новина! Доскорошният обвинител №1, преди това зам.-главен прокурор и шеф на специализираната прокуратура твърди, че лидерът на най-голямата партия, три пъти управлявал България през последните години, стои зад опит за убийство на един от тримата най-високопоставени магистрати в страната и това не е скандал?! Боже, такава страна и такова население не заслужават твоята благословия и подкрепа.

Господ наистина трябва да е българин, за да търпи нашенската неадекватност.

 

Разбира се Борисов и неговите дежурни остриета, ще пробват първо да неглижират казаното от Гешев, все едно не съществува. Ако това не сработи, ще заявят, че Гешев е силно изнервен заради прекратения му мандат. Следва описването на Гешев като аутсайдер, който се опитва да влезе в политиката и да бъде забелязан чрез името на известен политик, направил много за България. Накрая ще бъде обявен за слуга на политически кръгове по време на предизборна кампания. Със сигурност в денонсирането на Гешев ще бъде включен и неговия наследник (засега) Борислав Сарафов.

 

По този начин Иван Гешев ще се убеди на собствения си гръб какво наистина означава „разкалян терен“, за какъвто той  говореше през 2019 г., когато отричаше публично, че ще се кандидатира за пръв обвинител. „Лично нямам желание да участвам в тези кални процеси“, - рече Гешев тогава. Много скоро след това си промени коренно мнението и изведнъж се оказа единствен кандидат за най-високия пост в прокуратурата. Тогава с Борисов си гукаха като влюбени гълъби, а лидерът на ГЕРБ бащински го учеше, че „да си умен е трудно, лесно е, ако си прост“.

 

Заради тази мъжка дружба, споделени интереси и зависимости тези двамата живяха немалко време в завидно разбирателство. Всички неудобни на Борисов бизнесмени, медии, журналисти и всякакви други опоненти бяха разчистени от пътя му брутално. Каквито бизнеси можеше да бъдат заграбени, се заграбиха. Десетки хора бяха хвърлени в арестите. Кметиците на столичния кв. „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха натирени в затвора от спецсъда за взет подкуп, но реално защото два пъти спечелиха изборите срещу ГЕРБ…

Колко скалъпени обвинения, колко съсипани съдби тежат на съвестта на Гешев, ако притежава такава.

 

Гешев обаче нехаеше за жертвите, защото бе до Борисов и се обръщаше към него с „шефе“. И той, и Борисов се къпеха във властови и медиен комфорт по онова време и смятаха, че са недосегаеми, велики и безсмъртни. Като всички с непълна черепна кутия.

 

Днес Гешев е изпаднал от каруцата и се мъчи да се качи отново като твърди, че Борисов май е поръчал да го „сготвят“ с първомайския взрив миналата година. Е, оцеля, но не оцеля във Висшия съдебен съвет, където само две години преди това гласуваха за него и твърдяха, че е много подходящ за поста. Би трябвало да е разбрал досега, че Борисов е готов да похарчи и въобще да се откаже от всеки, само и само да спаси собствания си задник.

 

Гешев три пъти е награждаван от някакво благоевградско нещо с приз на името на италианския магистрат Джовани Фалконе, който бе взривен от мафията през 1992 г. Ако Гешев имаше поне един микрон нещо общо с Фалконе, Борселино и другите магистрати като тях, щеше да се изправи срещу Борисов, когато му беше времето. Но тогава той пазеше леговището на Борисов и глутницата му. Днес каквото и да каже по „Барселонагейт“, „Чекмеджегейт“, за каналите през митниците, разпада на МВР и въобще за прогнилите институции – няма кой да му повярва. Това са приказки на фалшив герой.

 

Ако бе сериозен поне малко, нямаше да призовава „шефа“ на очна ставка, а щеше да изнесе публично всички доказателства и факти, които знае за престъпления, свързани с лидера на ГЕРБ и да понесе всички последствия от това, ако има такива. Само в такъв случай би могъл да се надява на известно уважение. Но няма да го направи. Защото е зависимот същите хора, които преди прикриваше, а сега се опитва да сплаши.

 

Гешев е изпята песен и думите му не тежат. Заради такива като него Борисов продължава да дирижира хора на корупционерите, а част от населението е готово да го качи на джипката отново и да им раздава левчета за Великден и Коледа. Левчетата са на робите, но Боса ги раздава все едно ги е извадил от своя, а не от техния джоб. Жалка национална картинка.

 

При такива колоси на морала и законността като Борисов и Гешев няма нужда Русия или Иран да ни обстрелват – сриваме се и без ракети.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2624 |15.04.2024 Здрав бой си спретнаха грузинските депутати (ВИДЕО) . 1| 2566 |15.04.2024 Шефът на ООН за кризата в Близкия изток: Сега е моментът за обезвреждане и деескалация . 7| 2541 |15.04.2024 Анализатори: Има усещането за тотална липса на държавата . 1| 4082 |15.04.2024 112 г. от потъването на "Титаник": Какви са спомените на оцелелите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads