Реклама / Ads
2| 4889 |24.07.2017 НОВИНИ

Захариева призова дипломацията ни да помага на бизнеса

.
Министърът на външните работи Екатерина Захариева проведе среща с национално представените организации на работодателите в България. „В рамките на посланическата конференция отправих молба към всички представители на дипломатическите ни мисии в чужбина да бъдат активни и да съдействат на българския бизнес.
 
Той има капитал и самочувствие да създава работни места и да работи за увеличаване на износа”, заяви Захариева.

На срещата присъстваха Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара, Евгени Иванов, изпълнителен директор и член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Цветан Симеонов, председател на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и Габриела Димитрова от дирекция „Международно сътрудничество“.

Вицепремиерът допълни, че е много важно нашата дипломация да бъде практична и ориентирана към икономиката. „Независимо, че малко места имат търговски представителства, работата на българските дипломати е да презентират България като добро място за инвестиции”, каза още Екатерина Захариева. „С вас работим от години добре заедно, надявам се да задълбочим сътрудничеството си”, обърна се вицепремиерът към представителите на бизнеса.

Акценти в разговора бяха въпросите за подготовката на двустранни споразумения на страната ни за обмен на работна сила с Украйна, Молдова и Армения и членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

„Приели сме членството на България в ОИСР за един от най-важните външнополитически приоритети. Усилията на страната ни са оценени и имат подкрепата на много европейски държави”, каза вицепремиерът Захариева. Бизнесът от своя страна изрази подкрепа за работата на правителството в тази посока. Екатерина Захариева и представителите на бизнеса се обединиха около мнението, че участието на България в ОИСР ще допринесе за подобряването на бизнес средата у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6410 |20.07.2017 Захариева: Няма да отзова Владимир Писанчев от Солун, въпреки недоволството от него . 0| 6074 |19.07.2017 Захариева: Институциите работят за влизане в Еврозоната и Шенген . 1| 5093 |05.07.2017 Захариева: Нямаме информация за отлагане на подписването на договора с Македония . 0| 5424 |04.07.2017 Президентът е призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads