Реклама / Ads
5| 7069 |08.05.2024 НОВИНИ

Захарова плаши: Ако франзуци се появят в зоната на конфликта, те ще станат мишени за руската армия

.
Мария Захарова Източник: БГНЕС
Руското външно министерство предупреди Париж, че ако френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна мишена за руската армия, предаде Ройтерс.
 

Макрон предизвика противоречиви реакции през февруари, след като заяви, че не може да изключи възможността в бъдеще в Украйна да бъдат разположени френски сили.

 

"Характерно е, че самият Макрон обяснява тази реторика с желанието да се създаде някаква "стратегическа неопределеност" за Русия.  Налага се да го разочароваме - на нас ситуацията ни изглежда повече от определена. Ако в зоната на конфликта се появят французи, те неизбежно ще станат мишени за руските въоръжени сили. Париж вече разполага с доказателства за това", каза Захарова, цитирана от Ройтерс и БТА .

 

Тя посочи, че в последно време Русия наблюдава увеличаване на броя на френските граждани сред убитите на бойното поле в Украйна.

 

Руското министерство на отбраната вчера заяви, че в скоро време ще проведе военно учение, което ще включва отработване на употребата на тактически ядрени оръжия след появата на "заплахи" от страна на Франция, Великобритания и САЩ, припомня Ройтерс.

 

Вчера Москва привика на среща френския посланик, за да осъди провокативната според нея политика на Париж по отношение на конфликта в Украйна, след като френският президент Еманюел Макрон отново повдигна въпроса за възможността за изпращане на западни войски на бойното поле.

 

Официално, Париж осъди действията на руското МВнР.  "Франция отбелязва, че дипломатическите канали отново се използват за манипулиране на информация и сплашване", се казва в изявлението на ведомството.

 

Москва отново се опитва да прехвърли отговорността, "като се опитва да обвини западните държави, че заплашват Русия, докато последната води агресивна война в Украйна повече от две години, пренебрегвайки международното право и продължава, особено чрез кибератаки и хибридни действия, агресивните си маневри, насочени към дестабилизиране на европейските държави", отговори Париж.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2516 |08.05.2024 Разкриха една от най-големите измами в света, засегнала е хората, които пазаруват онлайн . 4| 2419 |08.05.2024 Стефан Тафров: Няма гаранции, че ако надделее в тази война, Русия няма да посегне и на някоя членка на ЕС . 2| 2407 |08.05.2024 Журналистът Георги Готев: Пекин се опитва да увеличи влиянието си в ЕС през последните години . 15| 11661 |08.05.2024 Мечти под масата: Путин велик император и гений? Някой жестоко се шегува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads