Реклама / Ads
8| 26476 |26.07.2017 АКТУАЛНО

Октай пред Фрог: Задкулисието иска да ”изгори” посредниците си Пеевски и Борисов

.
Осман Октай
Задкулисието в България иска да изгори посредниците си в управлението на страната. Някои от тях са Делян Пеевски и Бойко Борисов. В момента съвсем целенасочено се активират процеси, с които да се създаде нетърпимост в обществото. Целта е на политическата сцена да се появят нови политически проекти, а паралелната власт отново да си нареди свои хора по върховете на държавата, така, че отново да управлява всички процеси.
 

Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. По думите му в момента съвсем контролирано се нагнетява напрежение със серия от криминални инциденти и активиране на конкретни журналисти като Маргарита Михнева. За нея е всеизвестно, че от доста време е посредник между прокуратурата и обществото.

 

С изказванията си Михнева принуди нейната колежка Соня Колтуклиева също да говори за отношенията между Пеевски и Борисов. Познавам Соня. Тя влезе като пиар в различни кръгове от тук до Лондон. Това и даваше възможност да черпи много информация от кухнята на различни бизнесгрупировки и политически кръгове. Без да усети, тя също беше включена в акцията на задкулисието. Ще припомня, че по времето на кабинета „Орешарски”, то се сдоби с оперативни данни и превърна в зависими много политици, прокурори, съдии, бизнесмени и т. н. И те вече са на прицела на политико-олигархичния модел КОЙ. Ще бъдат атакувани по същият начин, по който беше атакуван Цветан Цветанов.

 

Повдигнаха му 6 обвинения, за да провалят готвената съдебна реформа. Ако беше загрижен за нея, Цветанов трябваше да реагира като всеки европейски политик и да се оттегли. Вместо това стана съучастник в саботажа на реформата. По-късно го оправдаха. Докопвайки се до оперативните дела по времето на Орешарски, задкулисието стигна и до Бойко Борисов. Направиха така, че да му „омекне шлифера”. С тези зависимости, подчиниха и него на глутницата, както казва Соня Колтуклиева. Задкулисието ще впрегне и народното недоволство, за да постигне своето.

 

Става дума за референдума на Слави и избора на президента Румен Радев. Разбра се, че хората са готови да накажат статуквото, защото искат промяна. Усещайки тази енергия, статуквото се готви да я употреби, но изцяло в своя полза. Ситуацията допълнително се нажежава и от рекета върху бизнеса. Значи някой от посредниците търси пари в кеш. Руснаците и Оманският фонд също си търсят парите от КТБ. Те не искат активи, които вече нищо не струват, а кеш. Всичко това ще доведе до огромно напрежение през есента. Дано, обаче събитията не са трагични, като в онези времена, когато показно убиваха съмнителните бизнесмени по улиците на София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6928 |25.07.2017 Даниел Божилов за Фрог: Промените в законодателството целят далавери . 2| 15241 |18.07.2017 Само във Фрог: Тих политически преврат разтресе МВР . 1| 9325 |18.07.2017 Парамов пред Фрог: Делото „КТБ” е началото на края на една огромна лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads