Реклама / Ads
2| 5780 |17.08.2017 МИСТЕРИИ

Австралийска сенаторка се нагизди с бурка в парламента

.
Австралийската крайнодясна сенаторка Полин Хенсън си навлече критики от правителството и мюсюлманската общност, като се появи с бурка в парламента като част от своята кампания за забрана на покриващото цялото тяло облекло, носено от някои мюсюлманки.
 

Хенсън поседя двайсетина минути, облечена с черната бурка, след което я свали и призова подобни дрехи да бъдат забранени по съображения, свързани с националната сигурност.

"Много се радвам да сваля това, защото мястото на такива неща не би трябвало да е в парламента", каза сенаторката, която е лидер на партията "Една нация", пише още  Асошиейтед прес.

"Ако човек, който носи качулка или каска, влезе в банка или друга сграда, или дори на партера на съда, той трябва да бъде отстранен. Защо същото да не важи за някой, който покрива лицето си и не може да бъде разпознат?", заяви тя в Сената.

Генералният прокурор Джордж Брандис каза, че правителството няма да забрани бурките, и укори Хенсън, определяйки постъпката ѝ като "ефектен номер", който обижда мюсюлманското малцинство в Австралия. Изказването му беше аплодирано от сенаторите.

Вицепрезидентът на Ислямския съвет на щата Виктория Адел Салман каза, че действията на сенаторката са "подигравка с нейното положение".

Полин Хенсън се прочу през 1990-те години с твърдата си съпротива срещу имиграцията от Азия и търсещите убежище хора. През последните години тя води кампания против мюсюлманските облекла и строителството на джамии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3959 |02.12.2016 Една жена е глобена за бурка в Пазарджик . 3| 7416 |24.06.2016 Цамбуркането в софийските басейни - от 6 лв. до 25 лв. . 19| 5361 |26.05.2016 Общинска съветничка се яви с бурка на работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads