Реклама / Ads
1| 11146 |06.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Eмануил Йорданов: Пресечната точка между Еврото и Нотариуса - в щайгата с гнилите ябълки

.
Емануил Йорданов Източник: БГНЕС
"Съмнявам се, че ще стигнем до най-високото ниво, що се отнася до бушоните - първият изгоря и то по-най-лошия възможен начин. А къде е пресечната точка между Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса - в щайгата с гнилите ябълки. Има пресечни точки и в прокуратурата, и в съда. Както има добре работещи съдии и прокурори, така има и такива, които са срам за системата", каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов .
 

"Но да вземем случая на Веселин Денков - при него имаме месеци наред задържане в ареста, което задържане е лишено от всякакъв смисъл. И то не е само неговото. Всички определения, които е постановил Специализираният съд по мерките за неотклонение, биха могли да бъдат взети и прочетени. Защото всеки човек, който се явява в спецсъда, знаят тези определения какъв вид имат", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.


Попитан защо министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не иска да каже дали Нотариуса е бил сътрудник във вътрешното ведомство, той отговори: "Тук опираме и до една друга тема - дали министърът на вътрешните работи трябва да бъде политик или да бъде човек от системата. Защото когато човек няма подготовката да общува с медиите, би могъл в един момент да се спъне и в равното. Сътрудници на МВР никога не са били скулптори и художници. Нормално е информацията да се придобива от хора със съмнителна репутация. Те могат да изсветлят тези процеси, които се разследват от МВР".


"Медии твърдят, че Пепи Еврото е в Сърбия. За екстрадиция през Сърбия аз не съм чувал. Практиката показва, че получаваме в определен процент, който не е особено голям", коментира бившият министър на вътрешните работи.


Според Йорданов ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор: "Да си припомним, че имаше момент, в който министър на правосъдието беше Цецка Цачева, а когато я попитаха кога ще започне съдебната реформа - тя каза, че съдебната реформа е свършила. ГЕРБ са хората, които създадоха Специализирания съд и прокуратурата".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3203 |05.03.2024 Светлана Тихановска в България: Смъртта на Навални може да даде "зелена светлина" за още убийства . 8| 3869 |05.03.2024 Николай Слатински: Русия не е път, тя е задънена улица, бездна . 24| 10029 |04.03.2024 Манол Глишев: DMS Радев? . 17| 52952 |03.03.2024 Емил Джасим: Русия подписва Санстефанския мирен договор, за да ни припомня колко трябва да сме благодарни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads