Реклама / Ads
5| 15096 |21.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Стефанов: Делян Пеевски навлезе и в оръжейния бизнес, но остава извън вниманието на НАП и прокуратурата

.
От няколко години Делян Пеевски е в центъра на вниманието на всички, с изключение на държавните институции, НАП и прокуратурата. вече разбрахме, че го няма и в обвинителния акт за КТБ.Това каза в ”Шоуто на Слави” Огнян Стефанов.
 
Той съобщи, че дори Нюрбернгският процес срещу престъпниците от Третия райх, който се води срещу 24 ултраизявени нацисти има обвинителен акт от 18 000 страници, докато обвинението срещу КТБ има 210 000 страници и 1200 тома.

"Като имаме предвид, че БНБ е с гигантските 9% доверие сред българите, съдът има 8% доверие, а прокуратурата- 6%  така че може да си представим какво ще наблюдаваме", допълни журналистът.

По темата за искането на руската ВТБ към Делян Пеевски в размер на около 1 милиард лева той поясни, че това са пари, дадени от руснаците за "Южен поток", за придобиването на "Виваком" и други вземания, в това  число и за фалита на КТБ.

"Ако тези пари бъдат възстановени на руската банка, те няма да водят дела срещу България. Оманският фонд вече води такова дело и е близко до положителен резултат и присъда в американски съд. Имам информация, че оманците претендират, че фалита на КТБ е политически акт и че банката не е била в лошо състояние, а е била фалирана", допълни той.

Според Стефанов, Пеевски вече е навлязъл и в оръжейния бизнес. "Ние не експонираме слухове, информацията ни е от хора от военните заводи и от военно-промишления комплекс.Това е огромен бизнес, може лесно да се провери кой стои на входа и изхода на ВМЗ Сопот и другитеи военни заводи. Това не е някаква тайна", допълни журналистът.

Той смята, че липсата на информация в нашите специални служби за "Черния списък" на Турция, в който фигурират 77 българи не говори добре за тяхната работа. "В Ми-5 има 3500 служители, в ДАНС работят 3300-3500 души при огромната разлика между Великобритания и България като население, територия и задачи на спецслужбите", посочи Огнян Стефанов.

Той представи и книгата си "Господари на моргата", в която е описал срещите си с премиера Бойко Борисов и банкера-беглец Цветан Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13346 |17.06.2017 Огнян Минчев: Мутренски порядки свеждат бг-работника до безправно същество . 4| 7747 |30.05.2017 Защо никой не познава Пеевски . 8| 18334 |24.05.2017 На вниманието на кабинета: ББР угоява Пеевски със 160 млн!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads