Реклама / Ads
22| 13612 |08.05.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Не отиват на шествие заради 9 май, а да ги видят Путин и Митрофанова

.
Путин и Митрофанова
Човек наистина трябва да е безсмъртен, за да членува в Съюза на ветераните и да участва в утрешното шествие под надслов „Безсмъртния полк“. Странна е тази изява, защото най-простата сметка показва, че за да е участвал някой във Втората световна война на страната на червената армия, днес трябва да е на поне 97 години, ако през 1945 г. е бил 18-годишен...
 

Става дума за някои комунистически формации, БСП, хора от „Възраждане“, Мая Манолова и Ваня Григорова, както и други пропутински организации – общо две шепи копейки, които искат да демонстрират повече своята подкрепа за диктаторския режим на Кремъл, отколкото почитта си към воювалите по време на ВСВ.

 

Само преди дни, на 6 май, българската войска, бойци и командири отдадоха дължимото уважение на храбрите ни войни, положили кости и участвали във всички войни за България. Включително и онези, били на фронтовете в края на 1944 и до април 1945 г.

 

Уважение може да се изрази по много други начини, освен чрез шествие и приветстване на руската посланичка Елеонора Митрофанова, която представлява режим, който води кървава война срещу независима Украйна. Досега в тази касапница, заповядана от Путин, са загинали над 300 хиляди руски военнослужещи. Руската армия избива украинци, изнасилва, бомбардира училища, болници, университети, опожарява градове и села.

 

А ще почетат ли „ветераните от войните“ в София десетките милиони съветски граждани, избити и малтретирани в сталинските лагери? Между тях има и много българи, някои от които комунисти и съратници на Георги Димитров и Васил Коларов.

 

Както стана известно, в Русия и тази година няма да има походи и шествие на „Безсмъртния полк“ за 9 май. Нашите псевдоактивисти по-болшевики от руснаците ли са?

 

Излишно е Столична община да забранява на въпросните лица да проведат своето шествие. Нека ги видят и чуят останалите българи, включително техните деца и внуци, които учат, работят и живеят в „прогнилия Запад“. Това е достатъчно.

 

Иван Николов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 55922 |07.05.2024 Лъчезар Богданов: Или българските производители ще свалят цените, или ще започнат да губят конкурентоспособност . 13| 3046 |07.05.2024 Асен Генов за ситуацията в Грузия: Това е сценарий за дестабилизация на една страна, която е избрала европейския си път . 6| 3562 |06.05.2024 Николай Слатински: България трябва да се поучи - пети колони и противоречия само осмеляват Русия да нападне . 12| 4304 |02.05.2024 Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за Турски поток! Докато в него тече руски газ, ще има война в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads