Реклама / Ads
0| 8842 |23.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Сииноптик: Планувайте летния си отпуск след 20 юли

.
Сед 20 юли ще замирише на море.... Източник: БГНЕС
„Предстои дълъг период с по-топло време. Слабо захлаждане и по-интензивни валежи се очакват през първата половина на юли. Валежите ще обхващат почти цялата страна, включително и Черноморието. Температурите в този отрязък от време ще бъдат около 20-25 градуса“ - твърди метеорологът Петър Янков.
 
Настоящият период на по-горещо време ще продължи до 4-ти юли, включително. През него също са възможни частични превалявания на места, но те ще бъдат незначителни.

До 4-ти юли се очаква температурите да се увеличават всекидневно с по 1-2 градуса и се очаква да достигнат до 38 градуса. Не се очакват обаче топлото време да постави някакви рекорди.

„Интересното е, както миналото лято, че тези периоди на по-сухо и горещо време с температури над 33 градуса ще са по-продължителни, което ще предизвика известен дискомфорт, но пък е хубаво за селското стопанство, защото точно по това време ще започне жътвата и по-сухото време предполага по-бързо прибиране на реколтата.“

Синоптикът увери, че можем да гласуваме пълно доверие на лятото, което ще остане вярно на своята природа и няма да ни изненада с нищо.

„Тези, които са насрочили почивката си през юли, е добре да имат предвид, че от 4-ти до 20-ти юли времето ще е по-динамично, по-хладно и с очаквания за валежи. По-стабилно ще е след 20-ти юли, така че ако имат възможност, нека изберат втората половина на юли за среща с морето.“

Колкото до тези, които са насрочили своя отпуск за август, метеорологът казва:

„Август винаги е подходящ за море. Премиерът ходи на море през август“, но допълва пред Топновини, че и този месец крие своите опасности.

„След 8-ми август се появяват едни течения, които са много неприятни, особено за малките деца и за тези, които са си повярвали прекалено, че мога да плуват. Така че трябва да се внимава много, особено на плажовете на Созопол, Слънчев бряг и Лозенец. Освен това трябва да се има предвид и че през август цъфтят водораслите и водата не е толкова бистра.“

Независимо от това обаче, кога ще се състои вашата среща с морето и какво ще времето навън, не забравяйте, че най-важното условие за хубавото ви изкарване е да поддържате градусите на доброто си настроение рекордно високи и да не спирате да се усмихвате, защото тогава на времето няма да му остане нищо друго, освен да ви отвърне със същото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7302 |20.06.2017 НЗОК с нови правила за отпускане на пари на болниците . 1| 6542 |08.06.2017 Отпускат 28 млн. лв. за НДК . 2| 3750 |04.06.2017 Отпускат още пари за болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads