Реклама / Ads
7| 7168 |18.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение

.
Ути Бъчваров
"Не мога да простя това грехопадение, този долнопробен цирк, който се случи пред "Александър Невски". Аз по-голям срам не съм изпитвал от много време. Аз живея в центъра. Става дума за погребението на Негово преосвещенство. Имам чувството, че гледам евтин холивудски боевик от типа на "Непобедимите", където погребват руски генерал от времето на Брежнев. Такова лицемерие. Всички струпани гвардейци, този броненатранспортьор отпред. " Така Ути Бъчваров коментира опелото на патриарх Неофит.
 

"Всичките хора, които вървяха зад процесията, които в повечето случаи си спомянм допреди 20 години ходиха с червени ленти на ръцете и глобяваха всички, които отиваха на Великден", каза още той по БТВ.


"Цялото това лицемерие, това е грехопадение. Това не мога да го простя. Този, който е измислил сценария на това погребение, това беше долнопробен циркаджийски спектакъл. Премодулирането на темата за патриарха, за неговата роля в съвременните общества от всички говорещи глави. Всички, които не са отишли на една служба, или са били там служебно, без някой да е отишъл по собствено желание да влезе в църквата. Това ме отврати страхотно. Този човек беше всичко останало, което не беше неговото погребение. Той почти нямаше изказвания в общественото пространство. Какъв обединител е бил, това нека бъдещето да покаже. Колко е помогнал за вярата ни в тези много трудни години, в които той беше начело на българската православна църква, също е въпрос дискусионен. Но това, което представляваше тази процесия, казвам ви, постоянно очаквах от някъде да се появи Силвестър Сталоун или Долф Лундгрен. Беше като на погребение на путиновски генерал.


Този човек го описват като човек много хрисим, много вярващ. И това, което му се случи, беше такова.... Гвардейци маршируват... Ужас", ядоса се Бъчваров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7774 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците? . 6| 7451 |16.03.2024 Проф. Дайнов: ПП-ДБ разбраха, че могат да насочват ГЕРБ и ДПС в правилна посока . 3| 3385 |16.03.2024 "Турски поток" - гордост за Борисов и срам за България . 7| 6343 |15.03.2024 Проф. Николчев: Светият Синод наруши устава на църквата при избора на временен наместник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads