Реклама / Ads
12| 7567 |23.03.2024 ЪNDERGROUND

Миролюба Бенатова: Ружа Игнатова е може би много по-голям фактор от Еврото и Нотариуса

.
Миролюба Бенатова
Ружа Игнатова е може би много по-голям фактор с отношение към българската правораздавателна система, за българските политици и организирана престъпност, отколкото Петър Петров-Петьо Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса взети заедно, защото става дума за много повече пари от много повече държави", коментира в петък вечерта в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" журналистът Миролюба Бенатова.
 

Тя припомни и, че през 2022 година разследването на Би Би Си на дейността на Ружа Игнатова установи, че е Игнатова била предупреждавана - месеци преди да изчезне на 25 октомври 2017 г. - от нейни "контакти" в България за евентуалното ѝ арестуване.

 

Разследването показа, че най-вероятно става дума за служители на Министерството на вътрешните работи.


Бенатова припомни, че през март миналата година, когато главен прокурор още беше Иван Гешев, на пресконференция, на която точно до него седеше сегашният изпълняващ функциите на главен прокурор Борислав Сарафов, бяха пуснати записи, в които се говореше за началника на сектор "Убийства" в Главна дирекция "Национална полиция" Михаил Наумов. От прокуратурата говореха тогава за "схема за търговия с влияние, чиято цел е била смяна на полицейски началници и сваляне на главния прокурор Иван Гешев от поста му, пише "Дневник".

 

Пресконференцията се случи, след като на сайта Bird.bg беше публикувана статия, в която се твърдеше, че според справка с агентурни донесения на МВР криптокралицата Ружа Игнатова е убита през ноември 2018 г. по поръчка на Христофорос Аманатидис-Таки, а в друга справка се обсъждат връзките на Таки с шефа на отдел "Убийства" в националната полиция Михаил Наумов, който опънал чадър над него и групата му. Месеци по-късно, когато Иван Гешев вече не беше в прокуратурата, в края на 2023 година Михаил Наумов взе голямата награда "Полицай на годината".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10089 |23.02.2024 Адвокатът на убитото от Семерджиев момиче: Това, което се случва, е пълен цирк . 7| 9463 |21.02.2024 Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и "Осемте джуджета" . 2| 3530 |20.02.2024 Закопчаха двама българи в Одрин за трафик на хероин . 0| 4398 |06.02.2024 Гонка, откуп и крадена кола: Задържаха 27-годишен мъж в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads