Реклама / Ads
2| 11887 |21.06.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: „Килърите” се гаврят с ВКС

.
Групата за мокри поръчки ”Килърите”
Групата за мокри поръчки „Килърите” с лидер Петър Стоянов-Сумиста започна да се гаври и с магистратите от Върховния касационен съд. Причината е, че подсъдимите прилагат врътки, с които за втори път да се отложи окончателното разглеждане на мегаделото.
 

Това научи Фрог нюз от източници в съдебната палата. В петък, 23 юни, на подсъдимата скамейка във ВКС, освен Сумиста, трябваше да седнат бизнесменът Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. На предходните две инстанции те получиха възможно най-тежката присъда-доживотен затвор без право на замяна за две убийства-това на Румен Рачев и Петър Лупов. Междувременно, докато чакат окончателното решение на висшите магистрати, обвиняемите излежават тежки присъди за други престъпления. Припомняме ви, че Петър Стоянов, например, е осъден на 19 години затвор за побои и палежи.

 

Оказва се, че Васил Костов-Кеца преди ден е внесъл искане делото да се отложи. Позовал се е на факта, че е взел нов адвокат, който трябва да се запознае с материалите. Куриозното е, че всеки от подсъдимите има резервен защитник още от старта на процеса. Всички те са присъствали на заседанията и отлично познават материалите по делото. Целта на тези адвокати е при отсъствие на някой от защитниците,  да поемат делото, за да не се забатачва или пък обвиняемите да разиграват съда до безкрайност. Дотук добре, но се появи информация, че и резервният защитник на Кеца вероятно няма да припари до съдебната зала в петък, като за това по всяка вероятност ще бъдат изтъкнати някакви причини. Някои от жертвите на „Килърите” вече са разбрали за готвения сценарий и са се зарекли, че ще сезират за това адвокатската колегия. Те недоумяват как е възможно доказани престъпници да се подиграват със съда по този начин. Освен това недоумяват как може резервните защитници също да си намират причини, за да не се явяват по делата. Те не изключиха вероятността върху тях да е въздействано по някакъв начин от страна на „Килърите”.

 

Иначе делото трябваше да се гледа във ВКС още на 16 юни т. г. Причина за отлагането му стана един от защитниците, който имал основателна причина, за да не се яви. Начинът, по който протичат нещата до този момент показва, че „Килърите” не са се отказали от идеята да разиграват всевъзможни циркове. Още от самото начало те започнаха да се разболяват. Сумиста правеше какви ли не сценки, че му се вдига кръвното и е пред припадък. След това се оказа, че в ареста умишлено взимал смес от медикаменти, с които да покачва показателите на кръвното налягане. С всевъзможни схеми, делото се точи вече 6 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7837 |16.06.2017 Р. Гечев за Фрог: Да се намалят таксите на банките, ако има ограничаване на кеша . 0| 8464 |15.06.2017 Н. Куцкова за Фрог: Виждала съм листчета с имена на съдии, готвени за ВСС . 3| 8347 |14.06.2017 Първо във Фрог: ГДБОП купува луксозни коли за 1 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads