Реклама / Ads
2| 5955 |11.08.2017 ПОЛИТИКА

БСП ще защитава служители, ”ползвани от ГЕРБ като рекетьорски бухалки”

.
Използват ли се държавни институции за оказване на натиск и разчистване на сметки? Този въпрос се задава в изявление, разпространено от БСП. Повод за изявлението са зачестили случаи на злоупотреби с положение. ”
 
"Огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенция по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск", казват от БСП.

Партията предлага защита на държавни служители,  "ползвани от ГЕРБ като рекетьорски бухалки".

Ето и пълния текст на изявлението:

"В последните дни станахме свидетели на скандали и фрапиращи нарушения на закона от страна на изявени кадри на ГЕРБ.
Видяхме как председател на група общински съветници в Перник гласува лично за придобиването на половин детска градина, а кмет на Алфатар назначава собствената си дъщеря на работа в общината.
Всичко това може да бъде прието като капка в морето, след скандалните признания от страна на свидетели в аферата „Суджукгейт“. Признания, че биват притискани, заплашвани и мачкани, само защото са си позволили да кажат СТОП на рекета, упражняван върху тях от депутат на ГЕРБ.
Междувременно уволниха полицейски служител, който си позволи да покаже на цялата общественост как е обиждан и заплашван от директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй".
Огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенция по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск.
БСП се противопоставя категорично на случващото се в момента в държавата. Българският гражданин не трябва да живее в страх, че някой ще реши да смачка бизнеса му, да навреди на семейството му, да бъде уволнен само, защото е решил да се защити и противопостави на стила и метода, по който се управлява държавата.
БСП се противопоставя категорично на това държавни служители да бъдат използвани като рекетьори и маша в ръцете на властимащите, само защото ги е страх да не бъдат уволнени. Държавните институции трябва да бъдат еталон за честност и компетентност при изпълнение на основните си задължения, а не да бъдат ползвани като рекетьорски бухалки.
Призоваваме всички граждани, служители на държавната администрация, хора на бизнеса, работници и др., върху които машината ГЕРБ е оказвала или оказва натиск – не се страхувайте! Дайте гласност на това, което се случва!
Парламентарната група на „БСП за БЪЛГАРИЯ“ и всички наши структури в страната, са на разположение на всеки, който има нужда от защита. Готови сме да направим национална кампания – „Не на страха и рекета“. Вие сте свободни хора и никоя политическа сила, независимо от кой цвят е, няма право да ви подчинява със страх, заплахи и рекет".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5365 |09.08.2017 Еколог: Кметицата на Каварна защитава интересите на г-н Суджука . 5| 10404 |23.07.2017 Николай Хаджигенов: Прокуратурата защитава Пеевски . 6| 4310 |28.04.2017 Саудитска Арабия ще ни учи как да защитаваме правата на жените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads