Реклама / Ads
6| 12063 |19.07.2017 ПОЛИТИКА

Симеонов на своя глава предложил махането на клас ”прослужено време”

.
Източник: БГНЕС
”Не идвам от приют за безработни, клас ”прослужено време” не трябва да има”. Това заяви като лично мнение вицепремиерът Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод искането от бизнеса да отпадне клас ”прослужено време” в заплатите на работниците.
 
Симеонов увери, че тази идея той не е обсъдил с премиера Бойко Борисов и с депутатите от ГЕРБ. "Може би не трябва да имам собствено мнение, като съм вицепремиер?! Или пък - о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има", ироничен бе Симеонов.

Според него въпросът за отпадане на клас "прослужено време" трябва да се обсъди в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Вицепремиерът критикува синдикатите, които не искат да се срещнат с него по темата. Раздуват пропаганда, с която обслужват БСП. Да ходят да се срещат с Корнелия Нинова, тяхно право е, отсече той.

"Кой е казал, че доходите ще се намалят? Ще се вкара в заплатата и оттам нататък заплатата, която трябва да се дава според количеството и качеството на вложения труд, тя ще осигури поминъка на този човек", обясни Симеонов.

Има пазар на труда и този пазар на труда трябва да определи, че заплатата трябва да бъде съответна на съответните качества и количества на труда, допълни патриотът.

Припомняме, бизнесът настоява, а синдикатети са категорично против отпадането на добавката за прослужено време в заплатата на работниците.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5374 |18.07.2017 Нинова пита ГЕРБ, дали Симеонов е истинският премиер . 7| 17361 |13.07.2017 Валери Симеонов предлага да отпадне клас за прослужено време . 0| 9615 |15.07.2017 Васил Гюров: Слава Богу, заканите на Симеонов не се случват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads