Реклама / Ads
2| 8193 |18.07.2017 ПОЛИТИКА

Славчо Велков: Черният списък на Турция сочи, че отношенията ни не са толкова топли

.
Славчо Велков Източник: БГНЕС
Черният списък на Турция неслучайно се обявява около годишнината от т. нар. преврат, тъй като това е опит за контролирано изпускане на информация с цел да се покаже, че Турция е заплашена от тероризъм, но се справя. Това каза експертът по антитероризъм и депутат от БСП Славчо Велков по НТ, по повод информацията, че 77 българи са със забранен достъп до Турция заради връзки с ”Ислямска държава”.
 

Този ход е насочен към успокояване и контролиране на вътрешния електорат. Този доклад може да бъде причислен към хибридните способи, тъй като излиза в близки до Ердоган медии. Интересното е, че нашите консулства не са запознати с нещо подобно, тъй като международната практика го изисква, отбеляза Велков. Независимо от демонстрираните топли отношения с Турция след посещението на нашия премиер, Турция има своя интерес и го преследва. Може да се каже, че тези отношения не са толкова топли, щом се допуска подобна провокация към Република България, заяви експертът.

 

Нормална практика е Министерството на външните работи да изиска информация по случая и да се каже кои са тези хора, ако са на територията на България, каква дейност извършват, кого заплашват и да се предприемат необходимите мерки, посочи Велков. По думите му може да се допусне, че опитът за преврат в Турция е инсценировка. Годишнината беше организирана като голям празник – за някои може и да е такъв, тъй като е датата, която даде възможност за придобиване на неограничена власт, коментира депутатът. Според Славчо Велков Турция вече е загубена за каузата "присъединяване към Европейския съюз".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5606 |17.07.2017 Валентин Радев: 77 българи в черен списък на Турция? Това е притеснителна бройка . 1| 8240 |19.06.2017 Петима върховни съдии и един от „тайния списък“ влизат във ВСС . 0| 6395 |07.06.2017 90 страни са в списък на МВнР за повишено внимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads