Реклама / Ads
4| 3264 |10.04.2024 ПОЛИТИКА

Социологът Добромир Живков: Започваме да губим посоката, в която се движим, ако изобщо се движим

.
Добромир Живков и Любомир Стефанов
Политическите сблъсъци, обиските в офиса на депутата Настимир Ананиев, предстоящите избори и първите действия на кабинета "Главчев" бяха коментирани в студиото на "Лице в Лице" от социолога Добромир Живков и политолога Любомир Стефанив.
 

"В политиката влизаш, за да допринасяш за общото благо. Ако го правиш по другия начин, целите са други. Би трябвало влизането в избори да цели голям краен резултат, но това, което правят нашите партии , е много нечистоплътно", коментира политологът Любомир Стефанов.

 

"Започваме да губим общата посока, в която се движим или по-скоро общата ситуация, защото не знам дали се движим изобщо. Две години назад сме. Защото имаме политически сили, които искат да задържат своята власт, и други, които искат да правят реформи и да намалят тази власт, която се е разпростряла в редица обществени институции. Тази битка не се знае как ще се развие", коментира социологът от "Маркет Линкс" Добромир Живков.

 

На въпрос за предстоящите избори и избирателна активност, Живков допълни: "Трудно е да се прогнозира...но създавайки този хаос и връщайки алековото "Всички са маскари" това може да повлияе отрицателно на избирателната активност и да откаже и малкото хора, които гласуват - да гласуват. Това не са добри процеси и показват, че българското общество не е в "добро здраве". Превръщането на предизборните битки в кални борби води до рушене на доверието. Нямам как да вървим напред, ако не градим основи и ако си нямаме доверие. Това не се прави с вадене на бухалки и вадене на кирливи ризи", коментира още социологът.

 

Живков бе категоричен, че че "липсата на върховенство на закона ни пречи на това да се развием като една нормална държава, а според Стефанов културата действително отстъва. "По различни причини участниците в политическия ни живот ги е страх от някакви неща, но водят до един и същи резултат - да не си подават ръка и да не си говорят", каза още Стефанов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3921 |08.04.2024 Анализатори: Сглобката ще се събере отново след изборите заради Радев, като алтернатива . 11| 6470 |08.04.2024 Казусът с Живко Коцев: Денков даде Сарафов на прокурор, ето ги пълните му мотиви . 13| 5960 |08.04.2024 Правиш "Турски поток" с Русия и ставаш енергиен министър. Как Владимир Малинов стигна до служебния кабинет? . 22| 3579 |07.04.2024 Николай Денков: Пращам сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Живко Коцев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads