Реклама / Ads
0| 6233 |23.06.2017 СВЯТ

Обвиниха мъжа, опитал да прегази мюсюлмани в Лондон

.
Британските власти обвиниха 47-годишния Дарън Осбърн за убийство, свързано с тероризъм и опит за убийство заради опита му да прегази с микробус мюсюлмани пред две джамии в Северен Лондон, предадоха световните агенции.
 

Лондонската полиция свързва смъртта на 51-годишен мъж с нападението пред джамията. Според полицията Макрам Али, който вече е бил лекуван по други причини, е починал в резултат на множество травми, след като микробусът прегази вярващите, излизащи от джамиите след молитвите за рамазана, предаде Асошиейтед прес.

Според полицията случилото се е терористично нападение срещу мюсюлманите. Осбърн е бил арестуван на няколко пъти, включително за подготовка или подтикване към тероризъм. Семейството му заявява, че той отдавна е имал проблеми.

 

Осбърн, жител на уелския град Кардиф, ще се яви пред съда по-късно днес, съобщава Ройтерс. Атаката беше извършена в момент, когато обстановката във Великобритания е изключително напрегната. През последните три месеца в Лондон бяха извършени три екстремистки нападения, при които загинаха 35 души. Отговорността за тях пое "Ислямска държава", припомня Франс прес.

 

В началото на 21 век джамията във Финсбъри парк беше средище на лондонските ислямисти, които слушаха там пламенните проповеди на Абу Хамза, който през 2015 г. беше осъден на доживотен затвор в САЩ именно за тероризъм. Оттогава управата на джамията беше сменена. "Нашата общност е в шок", заяви в понеделник нейния ръководител Мохамед Козбар, призовавайки вярващите към бдителност.

 

В Лондон бяха разположени допълнителни полицейски сили, които да вдъхнат спокойствие на общностите. След атентатите, свързани с "Ислямска държава", във Великобритания нарасна броят на инцидентите и проявите на агресия срещу мюсюлмани. В Лондон те са се увеличили пет пъти, обяви в началото на месеца кметът Садик Хан. Средно на ден стават около 20 инцидента, насочени срещу мюсюлмани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4662 |16.04.2016 Френската полиция задържа 50 мигранти, опитали да влязат от Италия . 0| 4829 |21.11.2015 Санитар опитал да окаже помощ на атентатора от бара в Париж, мислел го за жертва . 1| 4793 |19.10.2015 Спипаха терорист, опитал да взриви влак в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads