Реклама / Ads
7| 6799 |11.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С 2 000 000 лв. от Б. Борисов банкер спря лифтовете в Банско

.
Без предупреждение, шефът на федерацията по ски Цеко Минев на своя глава загроби усилията на банскалии да запълнят легловата база през пролетната ваканция и великденските празници.
 

Стотици скиори и туристи в Банско останаха с пръст в устатата, след като без предупреждение собственикът на фирмата-концесионер “Юлен” Цеко Минев спря лифтовете и сложи силово край на суперуспешния зимен сезон 2010/2011 г. под връх Тодорка, пише вестник Струма. За първи път това става без предупреждение, с еднолично решение и без съгласувани действия с община Банско, въпреки отличните условия за ски в момента през пролетната ваканция, а вероятно и през великденските празници, условията за ски под Тодорка още са отлични, но туристите няма да могат да карат.

Такова нещо го има само в България, собственикът на “Първа инвестиционна банка” и председател на ски федерацията в България Цеко Минев сам взе решението да приключи зимния сезон в Банско. Той изпразни града от скиори и туристи, като спря кабинката и лифтовете, вследствие на което нанесе крупни щети на курортния град, коментира за “Струма” собственикът на комплекс “Молерите” в града под Тодорка Малин Бистрин.

Всички сме подвластни на един човек
, все едно има пръстена на Арабела. С едно завъртане решава ще има или няма да има ски в Банско. Хората са излъгани, предплатиха си карти, дойдоха да карат ски, а съоръженията не работят. Със сигурност трябва да го съдят. Не го интересуват нито хотелиерите, нито ресторантьорите, да не говорим скиорите. Взе си двата милиона лева от премиера Бойко Борисов за Световната купа по ски и загроби усилията на банскалии да развиваме туризма и легловата база по-дълго време, каза още М. Бистрин, който е един от най-известните ресторантьори в Банско.

Според предварителните планове на администрацията в Банско ски сезонът трябваше да продължи най-малко до края на пролетната ваканция - 10 април. Тази година снегът падна късно и в момента условията за ски са чудесни.

Досега община Банско обявяваше всяка година официално датата за края на зимния сезон, като организираше тържества и програма по случай закриването му. Сега с едноличното решение, без предупреждение Цеко Минев остави излъгани стотици скиори, дошли да почиват в града под Тодорка. Репортерска проверка на “Струма” показа вчера, че кабинката не работи, а запалените скиори и решилите да отидат до Бъндеришка поляна с кола туристи заварваха спряни лифтове и затворени заведения. Хотелите на фирмата концесионер “Юлен” също не работят. Служителите са освободени.

Без препитание остават и тези, които разчитат на туристи в Банско.
Коментарите са, че Ц. Минев умишлено гони хиляди гръцки, румънски и български туристи, които се очакваше да дойдат за Великден в зимната перла на България. Сега това едва ли ще стане. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5587 |17.03.2011 Станишев и Борисов на едно мнениe за „Белене” . 62| 9693 |20.02.2011 „Труд” се хвърли по очи на банкера Цветан Василев . 8| 5193 |09.02.2011 Дори 7 млн.лв не са стръв за министрите на Борисов . 100| 9109 |09.02.2011 Р. Овчаров: Борисов плаши гаргите, но руската рулетка е опасна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads