Реклама / Ads
Frognews
0| 4495 |25.03.2008

До 4 дни подаваме декларации за корпоративните данъци

.
За фирмите, които подадат своите документи по електронен път е предвидена отстъпка в размер на 1% от дължимия данък, но не повече от 1000 лева.
Няколко работни дни остават до 31 март, крайния срок, в който фирмите трябва да подадат годишната си данъчна декларация и да внесат дължимия годишен корпоративен данък за 2007 г. В същия срок годишна данъчна декларация за 2007 г. трябва да подадат и бюджетните предприятия, както и да внесат своя данъка. За фирмите, които подадат своите документи по електронен път е предвидена отстъпка в размер на 1% от дължимия данък, но не повече от 1000 лв. Досега декларациите си по електронен път са подали около 18 000 фирми.
Дружествата, които през 2007 г. не са извършвали дейност, също подават декларация до 31 март. Те попълват отделен образец (1010а) на декларация за облагане с корпоративни данъци през тази година. Тя съдържа единствено демографските данни на задълженото лице и част, в която се декларира, че за данъчния период не е извършвана дейност и не дължи данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане. С подаването на новия формуляр обаче не отпада задължението за подаването на Годишен финансов отчет, включително и приложенията му.
Декларацията се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) по регистрация. Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка, на място в 414 пощенски станции, където служителите на „Български пощи” ще издадат входящ номер.
Подаването на декларациите по интернет изисква електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят някого, който притежава електронен подпис, да подаде декларацията от тяхно име.
Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по Интернет. Плащането на данъци по този начин изисква дебитна карта, регистрация в системата ePay и в Интернет-страницата на приходната администрация.
Списъкът на кодовете за видове плащане, номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, както и повече информация за плащането на данъци и осигуровки по Интернет можете да намерите в рубриката "Плащане" на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Европейският бизнес обслужва неефективно клиентите си 0| 4448 |24.03.2008 . Имигрантите са превели 318 млрд. долара в родните страни 0| 4564 |24.03.2008 . Активираме всички услуги на Mtel по телефона 3| 5677 |22.03.2008 . Смолян изкушава с евтини цени и великолепна природа 2| 7453 |21.03.2008

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ