Реклама / Ads
3| 9625 |20.11.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

6 български хотела с престижни награди

.
Българските хотели "Хелена сендс", "Хелена парк", "Ривиера бийч", "РИУ Хелиос", "Маджестик" и "РИУ Еврика" спечелиха награди от големите чужди туроператори TUI-Германия, TUI-UK и "Томас Кук".
 

Родните обекти са избрани за най-добри сред хиляди конкуренти от всички държави, в които туроператорите водят туристи, съобщава сайтът "Инфотуризъм". 
"Хелена сендс" и "Хелена парк" в Слънчев бряг взеха големите награди на ТУИ-Германия. Те са включени в 100-те топхотела сред общо около 10 000, с които работи туроператорът.

hotel_riu_palace_helena_sands_3.jpg

Наградата за "Хелена сендс" се връчвала вече за пета година, което е невиждан рекорд. За втори път голямата награда печели вторият хотел от петзездния комплекс - "Хелена парк". Световното признание е извоювано в жестока конкуренция с 2700 хотела от цял свят. 
Всяка година най-голямата германска туроператорска фирма ТУИ връчва призовете. Те са възприемани в цял свят като своеобразна класация на хотелите и работата на техните екипи. В самолета при заминаването се анкетират всички немски групи. Те отговарят на въпроси за удовлетвореността си от почивката. В това се включва отношението клиент-персонал през целия престой в хотела. Анкетните листове се попълват само от туристи. Проверяващи звена и служби нямат думата, за да не може да им се въздейства. По този начин оценката за хотелите е безпристрастна и автентична, коментират специалисти от бранша. 
Преди дни на туристическата борса в Лондон бившият британски туроператор "Томпсън", сега вече част от TUI-UK, отличил "Хелена сендс" и "Хелена парк" със златни медали.

palace_helena_sands_1.jpg
Хотелите в комплекса "Хелена ризорт" са построени преди 5 години в южната част на Слънчев бряг. Те са по проект на архитект Огнян Грозев и екипа му. Изпълнени са в традициите на българската възрожденска архитектура. 
През 2003 г. комплексът бе обявен за сграда на годината. Хотел "Ривиера бийч" в едноименния ваканционен клуб пък е отличен в каталога на германския туроператор "Некерман", който вече е част от "Томас Кук". Това става ясно от анкетите на над 50 000 туристи, които всяка година неизменно класират "Ривиера бийч" сред 100-те най-добри бази на "Некерман". 
Общо 6 са наградите "Примо" в колекцията на хотела, открит едва през 2002 г. Нещо повече, "Ривиера бийч" е единственият български хотел печелил два пъти туристически "Оскар" -"Некерман примо - топ 10".
5-звездната перла на ваканционния клуб бе сред 10-те най-добри в света през 2005-а и 2006-а. За да излъчи победителите, независима социологическа агенция обработва анкетите на над 500 000 туристи по целия свят, които отговарят на въпроси за разположението на обекта, качеството на храната, качеството на обслужването като цяло, разнообразието в предлагането и гостоприемството на персонала. Не се учудвайте и ако чуете как на рецепцията в хотел "Ривиера бийч" посрещат новопристигнал гост като стар приятел. Това, с което най-много се гордее екипътна 5-звездния хотел,е фактът, че повечето от туристите се връщат за втори, трети, четвърти път в "Ривиера бийч", докато накрая в отдела за резервации не се появи съобщението " Г-н и г-жа X всяка година от 1 до 15 август". Не е за пренебрегване и прекрасната природа - хотелът е разположен в красив парк на самия морски бряг във ваканционен клуб Ривиера.
Хотел "RIU Хелиос" - Слънчев бряг, пък получи престижната награда "TUI Holly 2008", която се присъжда на стоте най-добри хотела в света, където почиват гости на най-големия туроператор TUI Travel PLC. 

hotel_riu_palace_helena_sands_16.jpg
100-те най-добри хотела се определят чрез анкета от самите туристи, които оценяват качеството на хотелите и услугите, които те предлагат. Тази година в анкетата са участвали над 15 000 хотела от целия свят, като броят на обработените анкетни карти е повече от половин милион. Оценява се цялостното качество на услугата. Разположеният на първа линия в Слънчев бряг хотел „RIU Хелиос" влиза за първи път в авторитетната класация. Той разполага с 362 стаи, от които 10 луксозни апартамента, и е един от малкото хотели у нас, които отговарят на високите стандарти на световноизвестния TUI Travel PLC. 
Златен медал на TUI-UK за 2008 г. спечелиха и хотелите "Маджестик" и "РИУ Еврика" в Слънчев бряг. 
Връчването на наградата съвпадна с международното туристическо изложение в Лондон - WTM 2008. Majestic Hotel & Residence печели наград за втора поредна година. Frognews.bg

hotel_riu_palace_helena_sands_14.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5346 |19.11.2008 Руски туроператори на бойкот срещу българския визов център . 28| 6202 |04.11.2008 “Накъде върви българският туризъм” попитаха от бранша . 3| 6071 |03.11.2008 Български визов център откриха в Москва . 1| 5256 |20.09.2008 Български и гръцки туроператори ще обсъждат интереса ни към техните курорти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads