Реклама / Ads
14| 6661 |16.11.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

70 хил. избират съседите пред българското за Нова година

.
Близо 70 000 българи вече са направили своите резервации за посрещане на 2014 г. в Сърбия. Интересът към празнуването при съседите е дори по-голям в сравнение с миналата година, когато близо 60 хиляди наши сънародници избраха да вдигнат първата наздравица за годината в Ниш и региона.
 

Това съобщи първият съветник в Посолството на Република Сърбия у нас Александър Миличевич пред „Стандарт”. Само в трите най-луксозни хотела в центъра на Белград вече са резервирали празнични пакети над 1000 наши сънародници, потвърди и Йован Неделкович, който притежава сръбска туроператорска агенция.

Сред основните причини, заради които избираме да празнуваме при комшиите вместо в родните курорти, е липсата на забрана за тютюнопушене в заведенията и хотелите, обясниха родни туроператори.

Българите харесват и сръбската кухня, която е с натурални продукти и е изключително вкусна. Купонът също е на ниво, като веселието за разлика от празника в много европейски държави не приключва до сутринта. Веселбата пък задължително е гарнирана и с български хора и танци, ако нашите туристи са многобройни, обясниха туроператори.

Цените на пакетите понякога са дори по-евтини в сравнение с предложенията за посрещане на Новата година у нас, обясниха още представители на агенции. Вече трета година организираме подобни пакети в Ниш и клиентите ни са изключително доволни, казват туроператори.

Освен Ниш в офертите на родните агенции присъстват оферти за празника в Белград, Нови Сад, Пролом баня, Железни врата и ски курорта Бабин зуб.

Оферти за две нощувки със закуски и вечери, една от които на самия празник, могат все още да се намерят за под 300 лв., като давате с 20-30 лв. повече за 4-звезден хотел, показва справка в офертите на туроператорските агенции.

Между 35 и 50 евро излиза кувертът за празничната вечеря с музика на живо и богато меню, показват още офертите в нета. Цената за празничната вечер е такава, ако платите престой за между 3 и 7 нощувки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6774 |05.11.2013 Fibank предлага нови преференциални условия и фиксирана лихва от 5.5% по жилищен кредит . 11| 6093 |04.11.2013 Дянков пред „Денги”: Няма обективен метод за измерване на корупцията . 8| 8060 |01.11.2013 В Русия: "Газпром се предаде на България" . 1| 6151 |29.08.2013 Българинът залага предимно на родното производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads