Реклама / Ads
0| 4363 |24.01.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

8 лв. максимум за чадър по морето, обеща Ангелкова

.
Николина Ангелкова
Според изчисленията в момента, най-скъпият чадър през летен сезон 2017-а на българското Черноморие ще бъде 8 лв., най-скъпият шезлонг също ще ни струва 8 лв. Цялата методика за намаляване на цените може да действа, когато влязат в сила промените, които предложихме в Закона за черноморското крайбрежие. Това каза в предаването ”Лице в лице” по БТВ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.
 

Свършили сме достатъчно много работа през мандата. Само до края на 2016 г. очакваме да имаме над 8 млн. чуждестранни туристи. На първо място сме в Европа по брой на нощувките. Това е плод на усилията на цялото правителството, на местните власти и на туристическия бранш, посочи Ангелкова. Тя съобщи, че приходите от туризъм за първите 11 месеца на 2016 г. 6,135 млрд. лв. което е ръст с 15,4% спрямо миналата година. За тези две години Министерството на туризма доказа, че трябва да е смостоятелна администрация и занапред моя кауза ще е да се боря това да остане така, подчерта министърът. Ангелкова уточни, че най-голям ръст се наблюдава при германските туристи – с 32-35%.

 

Успяхме да си върнем отново руските туристи, а успяхме да договорим с руския ми колега ръст и за 2017. Поставихме и началото на религиозен туризъм, т.е. да надграждаме туристическите продукти, които предлагаме, заяви Николина Ангелкова. Тя подчерта, че концесии на плажове не са обявявани "в последната минута", каквито обвинения имаше от БСП. Не сме спирали работа, защото сезонът не ни чака. За мен е важно да се гарантира летен сезон 2017-а. Имахме 34 изтекли концесии и договори за наем за плажове и бяхме длъжни да гарантираме тяхното. Напоследък БСП разпространяват основно слухове и лъжи, каза още министърът на туризма в оставка. Николина Ангелкова уточни, че шест процедури за концесии и 10 процедури за отдаване под наем вече са приключили и тези плажове имат нови концесионери и наематели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3922 |12.01.2017 Ангелкова: Ще има чадъри и шезлонги по 36 стотинки . 5| 9728 |03.01.2017 Само във Фрог: Шефът на НСО спешно търси спасителен политически чадър . 1| 5522 |16.12.2016 Само във Фрог: Полицай от Русе осигурявал „чадър” над наркобанда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads