Реклама / Ads
0| 5815 |11.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

АБАКС отбеляза началото на ранните записвания по своите предколедни и новогодишни програми

.
Отдайте се на нетрадиционен коледен шопинг в коледните базари на Барселона. Най-старият коледен базар в Испания се провежда тук от 227 години и е уникална гледка сам по себе си. На коледните базари в Барселона можете да си купите кожени дрехи, играчки за елха, бижута и да опитате традиционна испанска кухня.
 

Виена е олицетворение на културата, аристократизма и спокойствието. Никъде другаде класическата музика не звучи така мелодично, шоколадът не е толкова сладък и архитектурата не е по-внушителна.

 

Във Виена има общо 12 коледни базара за добро настроение. Най-големият базар, с над 150 къщички, се намира на централния площад Ратхаусплац . Традиционно от тук можете да си купите коледни лакомства и ръчно изработена украса за елхата и дома и да се насладите на прекрасното предколедно настроение на града.

 

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

 

В Париж има повече от 10 коледни базара. Най-пищният от тях обаче е коледният базар на Шанз Елизе. Заради общата история между Франция и Германия в миналото, френските коледни базари са много сходни с немските. Това, по което се различават е щипката романтика в повече – френска музика, изискано вино и приглушено осветление.

Мадрид е един от най-важните градове на Стария континент. Освен безбройните великолепни дворци и чудеса на архитектурата, тук ежегодно се стичат милиони туристи, които искат да усетят на живо тръпката от спектаклите по корида и фламенко – двете емблематични за Испания мероприятия.

 

ТОП Новогодишни дестинации за тази година са остров Сицилия, Рим, Париж, Будапеща и топлите курорти в Испания.

НОВА ГОДИНА В МАЛАГА

 

Забележителната природа на Андалусия е съчетана с впечатляващо хилядолетно историческо и културно наследство на финикийци, римляни, вестготи, маври и испанци.

Малага е град, благословен от слънцето, пищно осветен и осеян с булеварди и високи палмови дървета, с бурен и оживен нощен живот. Малага е град, богат на исторически паметници и монументални сгради, на барове и ресторанти с андалуско вино и прекрасна морска кухня.

 

Катания е друго предложение.  Разположен на източния бряг на Сицилия. Интересен факт за града е, че е бил заливан от лава от вулкана Етна 7 пъти до сега и винаги е построяван наново. Това, заедно с факта, че тук е кръстопът на цивилизации, Сицилия е била завладявана последователно от Гърци, римляни, византийци в древни времена и от французи и испанци през Ренесанса, я прави магнетична и интересна дестинация за екскурзия и и почивка.

 

 Нова година  в Прага също е невероятно изживяване. Коледните базари в столицата на Чехия са на централния площад на стария град , На всеки от тези огромни коледни базари има над 150 къщички, от които да опитате традиционна чешка кухня и да пиете чешка бира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4624 |10.08.2017 Държавата неглижира чуждестранните студенти, вместо да печели от тях . 0| 5397 |28.07.2017 Половин София без топла вода в началото на септември . 1| 4742 |24.07.2017 Над 400 са телефонните измами от началото на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads