Реклама / Ads
1| 9179 |16.04.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

АБАКС отбеляза страхотен ръст при резервациите си за Тунис

.
АБАКС отбеляза страхотен ръст при резервациите си за ТУНИС. Новата дестинация на най-големият туроператор в България е предпочитана за семейна почивка заради ниските цени и прекрасните условия за морска почивка на брега на Средиземно море.
 

Храната и услугите в Тунис са на европейско ниво, отбелязаха от АБАКС. Територията на страната е достъпна и сигурна за екскурзионни обиколки като най-предпочитаните са с нощувка в пустинята Сахара. Предлагат се 2 основни програми - Почивка на море и Обиколен тур на всички забележителности в ТУНИС на български език. Цените започват от невероятните 690 лева. Чартърната верига от София до Енфида стартира от 23.05.2018 г. и про дължава до началото на месец Ноември.

 

Посещава се  най-големия амфитеатър в Северна Африка – Ел Джем. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Страхотно  преживяване е посещението на най-известното селище на коренни Тунизийци – берберите. Това е Матмата, където има уникалната възможност да се посетят подземните жилища на местните жители които ще предложат традиционно меню от пилешко и кус кус.  Не е за изпускане и оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. При екскурзията в Сахара, се вижда   пресъхналото, солено езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи. езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи.

 

Не е за изпускане и пустинята Сахара, ще се впечатлите от  образувание насред пустинята, наподобяващо камила, както и декорите от филма „Междузвездни Войни”.осещение на Кайруан – духовен дом на всички тунизийци, като е четвъртият най-свят град на исляма (след Мека, Медина и Йерусалим. Посещението на  джамията Окба, изградена през древността заедно със самия град е най-важният религиозен център на територията на цял Тунис и един от най-старите храмове на исляма в цял свят. Джамията има голяма молитвена зала и 35-метрово минаре.

 

Ще  се види още берберския Мавзолей, водните находища на Агхлабидите и старата част на града – медината, в списъка на световното културно и природно наследство.

 

Повече за пътешествията четете ТУК!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6335 |01.03.2018 С масово ски спускане с трибагреници и народни носии ще бъде отбелязан Националния празник в Пампорово . 0| 8134 |24.10.2017 АБАКС с ексклузивни оферти за почивки през 2018 г. . 0| 8249 |13.09.2017 АБАКС с невероятни промоции за остров Сардиния . 0| 5772 |11.09.2017 АБАКС отбеляза началото на ранните записвания по своите предколедни и новогодишни програми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads