Реклама / Ads
21| 11438 |16.12.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Агенция Митници влезе в Булгартабак, цели се контрабандата с цигари

.
Тотална проверка започнаха митниците във всички предприятия и бази за прерабока на тютюн и производство на цигари в страната. Под "карантина" са се оказали всички поделения на "Булгартабак" в Благоевград, Пловдив, София и др. В столицата фирмата е спряла работа въобще. Това научи Фрог нюз от свои източници в Благоевград, където митничарите са ударили в нощта на понеделник срещу вторник.
 
120 души участват в операцията. Тя започна едновременно в цялата страна, във всички бази, потвърди пред Фрог нюз шефът на митниците ген. Ваньо Танов. Няма избирателост, проверява се наред. След първия етап ще влязат и ревизори, допълни Танов.

 

Проверяват се заявените количества тютюн и хартия за цигарите, теглото на напускащите товари, спедицията, маршрутите и пр. Според запознати такава мащабна операция се провежда, когато има оперативна информация за контрабандно производство и износ на цигари от страната. Засега в акцията не участват служители на МВР. Те могат да бъдат включени на по-късен етап. Предполага се, че това е направено с цел да не изтече информация към ръководството на "Булгартабак" от някои висши ченгета, свързани с определени политико-икономически кръгове. След като научили за акцията политици се опитали да въздействат на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов, но ударили на камък. По-късно в опитите се включили и посредници, най-вече от среди, близки до Делян Пеевски, депутат от ДПС, свързван с "Булгартабак".

 

Премиерът Бойко Борисов е уведомен за започналите проверки.

 

Предполага се, че е имало сигнали за контрабанда на цигари от български и чужди източници в две направления. Първото от България през Черна гора до Италия. От Италия различни количества се рапределяли за страни от Европейския съюз като Германия, Австрия, Белгия и др.

 

Другото направление било брез Турция. Службите в Анкара отдавна недоволствали, че през миналата година големи количества контрабандни цигари са били насочвани към тяхната страна с крайна цел Дубай.

 

Ще се проврява и модерна печатница в столицата, където се предполага, че са печатани материали за контрабандирането на цигарите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4971 |16.12.2014 Дон Кoрлеоне влезе в кухнята на Diplomat . 1| 7467 |24.04.2013 Агенцията по вписванията отчита ръст от над 23% на сделките с имоти . 4| 6662 |20.11.2012 Дянков: България може да влезе в еврозоната до 5 години . 5| 5656 |15.12.2011 България-единствената страна с ръст на приходите в НАП и А Митници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads