Реклама / Ads
3| 6509 |04.09.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Академия BULATSA поднови приема за нови ръководители на полети

.
Академия BULATSA подновява изпитите за нови ръководители на полети. Желаещите да подадат документи за есенния подбор, могат да го направят до 17. 00 ч. на 30 октомври. Поради ситуацията с COVID 19, ръководството на BULATSA отмени пролетната сесия, но приемът и обработката на документи не е спирал.
 

Икономическата криза вследствие на пандемията се отрази сериозно на транспортния сектор и това наложи BULATSA да преразгледа плановете си за бъдещето, но реши да продължи подборите за ръководители на полети, макар и с леко редуциране на необходимите бройки. Стремежът е да се продължи практиката за провеждане на два подбора годишно, през пролетта и есента.


Академия BULATSA е част от ДП „Ръководство на въздушно движение“ и е единствената сертифицирана в България организация за обучение на ръководители на полети, съгласно изискванията на Европейския съюз и приложимото национално законодателство. Обучението на одобрените кандидати продължава около година и половина, като през този период за тях е осигурена стипендия. При успешно завършване на курса, бъдещите ръководители на полети получават свидетелства за правоспособност, които отговарят на установените международни стандарти и могат да започнат да практикуват професията.


Желаещите да работят като ръководители на полети трябва да са на възраст до 30 години, с висше образование, минимална образователна степен „бакалавър“ (без значение от специалността) и добро владеене на английски език – ниво B2. Всеки, който не притежава валиден сертификат за ниво, ще може да се яви на безплатен тест в центровете на BULATSA в градовете София, Варна и Бургас. При подбора на кандидати BULATSA използва тестовете FEAST и WOMBAT. Ако психомоторните тестове са неуспешни, кандидатът ще бъде допускан повторно до следващ подбор, след не по-малко от 24 месеца от датата на предишното явяване, но не повече от две явявания на всеки от тестовете.
Повече информация за отделните етапи на изпитите може да намерите на сайта на BULATSA – www. Bulatsa.com.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4904 |16.03.2020 BULATSA отменя пролетната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети . 1| 5056 |16.09.2019 БНБ пуска монета „150 години Българска академия на науките“ . 0| 5930 |11.09.2019 Академия BULATSA търси нови ръководители на полети . 0| 4944 |08.08.2019 BULATSA обслужи 99 605 полета през юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads