Реклама / Ads
1| 5596 |04.05.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Анастасия" ще плава из Бургаския залив

.
Корабът "Анастасия" Източник: Булфото
Тъй като подобни атракции са кът, общинският кораб „Анастасия” ще разшири маршрута си и ще предлага разходки из Бургаския залив също.
 
Това съобщи директорът на общинско предприятие „Туризъм" Кристина Вълчева. Извършваните круизи до този момент от плавателния съд са до остров Света Анастасия. Въпреки лошите метеорологични условия общината отчита добър сезон. Корабът извършва курсове от август на 2014 г., а приходите през изминалата година са 400 хил. лева. Близо 50 хиляди души са посетили острова.

Община Бургас полага много усилия града ни да е не просто разпределителен център до близките морски курорти, но и място, което туристите да посещават и да остават в него. Идеята е това да бъде постигнато чрез богат културен живот през лятото и разработването на уникални туристическите обекти, коментира Вълчева и даде за пример безспорния успех на остров Света Анастасия като туристическа дестинация.

Островът не може да се сравни с нито един друг туристически обект в България, защото той обединява много различни неща на едно място - и хотелска част, и ресторант, и музей, и открита сцена. Общината работи да има още такива обекти. Така например историческият град на територията на град Бургас Акве Калиде ще отвори за гости още този сезон, а в малко по-далечна перспектива и Подземният град, съобщи Вълчева.

Бургас натрупа опит и с фестивалния туризъм - пример за това е Пясъчният фестивал, които при всяко свое издание печели все повече почитатели. За 2014 скулптурите от пясък са посетени от 100 хиляди души.

Атрактивни и носещи добър приход са и интересните изложби - доказателство за това са гостувалите златни съкровища на траките, тази година ще има експозиции на редки скъпоценни камъни и на накити от българското Възраждане, похвали се Вълчева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6422 |31.01.2014 Р. Гечев: Въвеждаме плаващи лихви; променяме отношенията с банките . 4| 4923 |21.11.2009 Нова марина за над 600 плавателни съда . 0| 5576 |04.04.2007 Бургаският плаж замърсен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads