Реклама / Ads
9| 5646 |25.09.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ангелкова: Трябват законови промени, така че да имам допълнителна застраховка за туроператора

.
Николина Ангелкова
Още в сряда по време на срещата обявих, че ще предложим за дебат законови промени, така че да имаме допълнителна застраховка за туроператора, която да покриват рискове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг, предаде Агенция ”Фокус”.
 

Тя поясни, че всички дъщерни компании на дружеството са фалирали и уточни, че в Русия дъщерната компания е финансово независима.

 

„Свикваме абсолютно всички и започваме дебат по тази тема. Важно е да бъдем единни, важно е посланието, което изпращаме да бъде така, че да запазим България като устойчива туристическа дестинация", допълни още министърът.

 

„Във връзка с фалита на „Томас Кук” създаваме кризисен щаб и горещ телефон. Освен това представители на министерството вече са по морето във всеки един от хотелите, в които има настанени туристи. Съвместно с официалния представител на туроператора в България да съдействаме за безпрепятствено връщане на туристите, за сме сигурни, че всеки един от тях, ще се завърне в своя дом. Ситуацията е изключително тревожна, тежка за сектора.

 

Това в момента създава много сериозен проблем във връзка с планирането на сезон 2020 г. През следващата седмица предвиждам посещение на място в Германия, основно, за да може капацитетът, който бяхме договорили от "Томас Кук"за лято 2020 г. с общи усилия, да бъде пренасочен към другите туроператорски компании, така че да нямаме по-голям риск от този, който към момента анализираме за следващия сезон. Туризмът е в огромна конкуренция и е изключително важно да бъдем сред първите. Стартирали сме подготовка.

 

Получихме желание от повечето от хотелиерите и ще съдействаме за колективен иск по отношение на техните вземания за месеците юли и август за тези задължения, които са им натрупани съгласно изпълнение на договорите", заяви Ангелкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11054 |27.02.2019 Експерт контрира Ангелкова: Държавата не съучаства в Туристическия бизнес, вървим към катастрофа . 8| 6616 |10.03.2018 Ангелкова: Над 19 хиляди руски туристи са избрали България за зимна почивка . 1| 4413 |23.08.2017 Ангелкова: Приходите от туризма са 2,4 млрд. лв. за първите 6 месеца . 0| 5130 |01.06.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: 15 г. ни трябват, за да достигнем БВП на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads