Реклама / Ads
1| 27816 |08.06.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Английски пътеводител за България пуснаха в Италия

.
На пазара в Италия бе пуснат нов пътеводител за България на италиански език. Негов автор е Annie Kay, а издател е Fbe edizioni. Изданието е превод от английски на „Bulgaria, the Bradt Travel Guide".
 
Пътеводителят беше представен пред журналисти в българското посолство в Рим в присъствието на авторката, издателите и посланика ни в италианската столица Атанас Младенов.

Изданието се продава в сравнително скромен тираж от 2500 броя и струва 24 евро. Може да се намери в големите италиански книжарници. Високата цена на ръководството за пътуване е аргументирана с високо качество, смятат издателите.
„Истинските пътешественици гледат най-напред цената, за да си дадат сметка дали един пътеводител е добър. Колкото по-скъп е той, толкова е по-качествен и достоверен", каза издателят от Милано Фабио Бадин. Бадин обясни също, че изданието е превод от английски, тъй като в Италия намало кой да напише подобно нещо с това качество. България обаче не правела изключение, а това била обичайна практика.
bulgaria1.jpg Пътувайки из страната ни, всеки чужденец трябва да има предвид доста неща. Авторката дава съвети на читателите си как да реагират във всякакъв вид ситуации в България - от престоя си в хотелите до тоалетните. Не са спестени и някои особености на българската действителност, които ако не се знаят, човек може да се окаже в неловко положение.
В рубриката „Какво да си носим" пък Annie Kay е изброила нещата от първа необходимост, без които си загубен в България. Сред тях са от портативните електродомакински уреди за варене на топла вода и лекарството „Imodium" до средства против комари, кърлежи и мухи. Носете си в чантата също дебели пуловери, бански, елегантен костюм и вратовръзка, съветва авторката.
С богатата информация за музеите, забележителностите и транспорта, придружени с всички възможни телефони и разписания, пътеводителят може да бъде истинско помагало не само за италианския турист, а и за всеки българин.
Част от книгата обаче е повече забавна отколкото полезна за италианците, тъй като е насочена към английските туристи, които се различават доста от италианските например. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6123 |23.05.2008 Италианският бизнес ще помага на България . 0| 4892 |08.05.2008 България включена в американски пътеводител . 1| 4974 |08.05.2008 България примамва американци за туризъм . 4| 6236 |16.04.2008 България в десетте на най-желани дестинации в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads