Реклама / Ads
2| 13303 |17.07.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

„БАБХ стартира нов проект, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”

.
Българска агенция по безопасност на храните стартира проект „Изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход”.
 

 

Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-31-9 от 04.04.2014 г., финансиран по Оперативна  програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

Бенефициент е Българска агенция за безопасност на храните. Проектът е на обща стойност 794 974,41 лева, като размерът на безвъзмездна финансова помощ е 100%, а период на изпълнение – 18 месеца.

 

Общата цел на проекта е изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход.

 

Целевите групи по изпълнявания проект са Администрацията на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Администрацията на Агенция „Митници”.

 

След приключването на проекта БАБХ ще има внедрена информационна система за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход, включваща:

 

- Единен web базиран вход за участниците в процеса по внос;

 

- Интерфейси за обмен на данни в синхронен или асинхронен режим БАБХ и администрациите, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрол на стоки на принципа система-система (B2B);

 

- Развитие на информационните системи на БАБХ във връзка с изискванията на чл. 6 и 7 от Регламент (ЕО) № 136/2004 и чл. 5 и 6 от Регламент (ЕО) № 282/2004 и препоръките на Европейската комисия за обмен на данни в реално време с БАБХ, за да отговарят на мярката и да се интегрират със системите на другите администрации, които имат съвместни дейности по осъществяване на контрола на стоки;

 

-  Разработване на електронни услуги, свързани с вноса на стоки от животински продукти и на продукти от неживотински произход, подлежащи на проверка от БАБХ и реализиране на електронна обратна връзка.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12908 |28.11.2013 Стартира BACB Plus – първата виртуална банка в България . 7| 6222 |30.04.2012 Стартират до 10 дни проектна кампания за "Козлодуй" . 0| 6961 |13.02.2012 Търгът за "Техноекспортстрой” стартира от 68 млн.лева . 4| 5983 |22.12.2011 Акция “Емигранти” стартират данъчните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads