Реклама / Ads
3| 7661 |12.02.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България посреща Трифон Зарезан с Карнобатска гроздова С КАРНОБАТСКА МУСКАТОВА

.
Навръх Трифон Зарезан милиони нашенци ще вдигнат наздравица с Карнобатска мускатова от собствени лозя.
 
Броени дни преди празника, търговци и ресторантьори издадоха, че това е най-обичаната и продавана ракия на родния пазар. А големите вериги вече трескаво зареждат щандовете с Карнобатска мускатова, за да отговорят на огромния потребителски интерес.

Едни от най-известните родни енолози разказаха, че не случайно пивката ракия от Карнобатския край е фаворит на българите. Тя е направена от най-узрялото и ароматно грозде на сорта Мускат отонел. Притежава богат вкус, с деликатни ванилови тонове. Отличава се с изискан мускатов послевкус и елегантен финал. Карнобатска мускатова е отлежавала 12 месеца в дъбови бъчви, които й придават нежен, сламено-жълт цвят и ненатрапващ се аромат на дървесина.

„Отличното качество на гроздето е разковничето за великолепния вкус на Карнобатска мускатова“, издава главният агроном Душан Няголов. „Спазваме стриктно хилядолетните традиции, които сме наследили от предците си, а собствените лозя ни позволяват целогодишно да се грижим за състоянието им и сами да контролираме качеството на гроздето. Без значение какви ще са капризите на природата, ние гарантираме, че потребителите винаги ще получават един и същ великолепен вкус на ракията, година след година“.

Както си му е редът, от „Винпром Карнобат“ и тази година ще зарежат 20-те си хиляди дка собствени лозята на 14 февруари. Това е денят, в който хилядолетия наред истинските лозари и винари отдават почит на Свети Трифон. Работливите стопани имат заслужен повод за празнуване. Великолепната реколта, която дочакаха, се превърна във висококачествени вина и ракии. Специално за Карнобатска мускатова, „Винпром Карнобат“ е отделил седем великолепни масива, измежду 20-те хиляди дка собствени лозя, в землищата на селата Венец, Лозенец, Деветак и Огнен. Терените са засадени с най-добрите клонове на сорта Мускат Отонел. Тероарът на тези местности създава отлични предпоставки за хармоничното развитие на гроздето. Мекият климат и близостта до морето го обогатяват с интересни вкусове и аромати, които правят ракията толкова  пивка и ароматна. А грижата, любовта и майсторлъка на агрономите и технолозите на „Винпром Карнобат“, превръщат Карнобатска мускатова в най-обичаната и продавана ракия на българския пазар.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5873 |27.01.2012 България в златната среда по усвояване на европари . 5| 6259 |13.01.2012 Светло бъдеще за България чак през 2050 . 0| 6282 |21.12.2011 Асоциация „Качество на живота” ще работи за подобряването на личната и обществена среда в България . 0| 6649 |19.12.2011 VIVACOM с награда за уникален за България проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads