Реклама / Ads
2| 5568 |15.05.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България и Сан Марино ще си сътрудничат в туризма

.
От българска страна домакин е Държавната Агенция по туризъм
Междуправителствена спогодба в областта на туризма между правителствата на България и Сан Марино ще бъде подписана на 19 май в Министерството на икономиката и енергетиката.
 

Основните договорки, които са залегнали в споразумението са укрепването на отношенията между двете страни в областта на туризма с цел по-доброто взаимно опознаване на историята, културата и традициите на техните народи. Страните ще наблегнат върху подпомагане на сътрудничеството между търговските предприятия, организации, институции и органи на двете страни, имащи отношение към сферата на туризма. Ще се насърчи обмена на експерти, които да популяризират туризма и туристическия маркетинг чрез осъществяване на сътрудничество в областта на обучението и технологичните проучвания, с оглед на по-доброто съхраняване и управление на туристическите райони и развитие на инвестиционния процес в сферата на туризма.
Страните ще си сътрудничат в областта на професионалното обучение и обмена на информация относно образователните програми в областта на туризма. Ще се реализират изследователски програми в свързаните с туризма сектори, които представляват взаимен интерес във връзка с обучението в областта на туризма и хотелиерския мениджмънт.

Делегацията на Сан Марино ще бъде представлявана от Фабио Берарди, Министър на туризма и спорта (бивш Министър на външните работи и здравеопазването на Република Сан Марино) и Марино Ерколани Касадей – Посланик на Република Сан Марино в България. Визитата ще продължи от 18 до 20 май 2009 г.

От българска страна домакин е Държавната Агенция по туризъм, чийто екип, както и Почетният консул на Сан Марино в България г-н Младен Мутафчийски ще посрещнат гостите. След това те ще бъдат настанени в Гранд Хотел София.
От името на Почетния консул на Сан Марино в България и за негова сметка ще бъде дадена официална вечеря на 19 май в ресторант „Кастело ди Сан Марино” в кв. Бояна, на която ще присъстват двете делегации – българската и италианската и Н.пр. г-н Никола Калудов, бивш посланик на България в Италия и понастоящем Директор „Дирекция Европа ІІ”, Министерство на външните работи.

Освен това се предвижда и среща на Фабио Берарди с Любомир Кючуков, заместник-министър на външните работи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5248 |15.05.2009 Сайтът на „България ер” подвежда потребителите . 2| 5192 |01.05.2009 Daily Express: България е най-евтината туристическа дестинация! . 3| 5459 |25.04.2009 “Попътни ветрове” водят инвеститори към Румъния и България . 0| 4954 |13.04.2009 Привличат емигрантите да почиват в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads