Реклама / Ads
5| 5909 |28.11.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Българинът иска нормална заплата от 2000 - 2500 лева

.
”Българинът е реалист, защото не сочи, че иска невъзможни доходи. Той иска нормална заплата, близка до тази в Чехия и Унгария, а не се сравнява с французите и германците. Той знае къде трябва да бъде след 25 години преход. Хората между 18 и 35 години се чувстват най-щастливи и вярват, че нещо ще се промени”.
 
Това каза пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева по повод изследването на център "Тренд".

То показва, че 60% от българите не са удовлетворени от стандарта си на живот. Точно толкова обаче е и делът на сънародниците ни, които се определят като щастливи. В същото време всеки пети българин твърди, че има спестени пари. Половината от сънародниците ни ще живеят добре, ако имат месечен доход между 1000 и 2000 лв. За една четвърт от живеещите в столицата желаният месечен доход пък е над 2500 лв.Още по темата

Според политолога тази 60% неудовлетвореност на българина носи потенциал за реформи, а политиците трябва в най-скоро време да ги направят, защото се появяват хора като Слави Трифонов, които ще "яхнат" народното недоволство.

Според писателя и режисьор Нидал Алгафари в това проучване има голяма грешка, защото хората в страната събират жълти стотинки, за да си купят хляб.

"Политиците не само наричат народа дебилен, те го правят такъв. Обществото ни е докарано до един фалит. Ще е доста градивно ако се оглеждаме по-добре по време на избори - да избираме политици, милеещи за страната", коментира още Алгафари.

Заместник-председателят на Института за дясна политика Георги Харизанов уточни, че тези данни са усреднени и по тях не може да се каже какво е състоянието на българския народ.

"Обществото ни е в пъти по-добре от преди 5 години. Има двойно увеличение на средната заплата, стандартът на живот се е вдигнал значително. Проблемът е неравенството, заради което никога няма да можем да кажем "ние сме богата държава", отбеляза още гостът на "България сутрин".

Той допълни още, че народът прекалено много е бързал да се развие по време на прехода и точно затова сега на всеки му се вижда, че не е получава това, което заслужава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5314 |25.11.2017 Ректорът на СУ ”Кл. Охридски”: Българинът е нещастен- не вижда пътя към храма, нямаме национален идеал . 13| 7976 |18.11.2017 Йончева: Не е ли обида, когато Борисов казва, че българинът трябва да бъде държан на къса каишка, като куче? . 0| 4392 |16.11.2017 СЗО: Българинът доплаща най-много за здраве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads