Реклама / Ads
3| 6902 |27.06.2012

Българска банка за развитие отпуска 200 млн. лева за малкия и среден бизнес

.
Българската банка за развитие разполага с ресурс от близо 200 млн. лева за финансиране на проекти на малки и средни предприятия в страната до края на 2012 година. Това обяви Андрей Генев, член на УС на ББР, на среща с бизнеса, организирана съвместно с община Велико Търново.
На събитието присъства и градоначалникът на старата столица г-н Даниел Панов. При положение, че изпълним успешно бюджетните си цели за настоящата година, банката има възможности да привлече подобна сума от международни финансови институции за следващия едногодишен период.

Фирмите могат да кандидатстват за кредити като попълват специално разработена онлайн форма през интернет, каза г-н Генев. Минималният размер е 250 000 лева, а срокът до 10 години. Лихвата по кредитите ще се определя индивидуално за всяка фирма, в зависимост от нейния профил и вида на искания финансов ресурс.

Процедурата за кандидатстване през интернет е част от стратегията на банката за по-бърз, лесен и евтин достъп на българските малки и средни предприятия до финансов ресурс, обявена в края на 2011 г. от главния изпълнителен директор на ББР г-н Асен Ягодин.

 

Чрез специално разработената онлайн форма може да се кандидатства за отпускане на инвестиционни и оборотни кредити, кредити за рефинансиране на задължения към други кредитори и кредитни линии за издаване на банкови гаранции и акредитиви. Експерти от ББР дават и индивидуални консултации какъв е най-подходящият вид кредитен продукт за всяка компания.

Дъщерното дружество на ББР Национален гаранционен фонд има готовност да издаде гаранции за 1 млрд. лева по проекти, одобрени за финансиране по Програмата за развитие на селските райони, каза още Андрей Генев. Отпускането им ще става чрез банки-партньори, които трябва да бъдат определени до ноември тази година. Гаранциите ще могат да покриват до 80% от главницата по кредитите за финансиране на проектите по ПРСР.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Световната банка с най-песимистична прогноза за българската икономика 21| 6368 |13.06.2012 . Eвропейската Банка: Дянков, не пипай Сребърния фонд! 12| 6346 |18.04.2012 . Парамов, Хърсев, Николов: Българската икономика е перфектна наука за мизерията 18| 8132 |19.01.2012 . Отпуснаха 11 млн. лв. за развитие на селските райони 0| 8462 |24.10.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ