Реклама / Ads
0| 7627 |05.11.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Българска водка с награда от Кан

.
FLIRT се завърна с Master отличие от списанието лидер, следящо тенденциите в световния алкохолен бранш
 

 

Ние, българите, сме всепризнати и доказани майстори в направата на ракия и производството на вино още от древни и още по-древни времена. Но развива ли се майсторството ни в алкохолната промишленост с навлизането на новите технологии в комбинация с традиционното ни наследство, умения, битие и познания?!

 

Категорично да и то до най-високи постижения. И това не е поредното нашенско потупване по гърдите с думите „Булгар, булгар”, а признание от световен лидер консултант, следящ тенденциите в алкохолния бранш по цял свят - списанието The Spirits Business. В ежегодния конкурс на четивото The Spirits Masters родната ни и добре позната водка FLIRT е категоризирана като The Master сред водките за 2012 година. И преди да се усъмните в правдоподобието на конкурса ще ви кажем, че FLIRT е изместила водки като Finlandia и Danzka от челните места и ги превъзхожда както по вкус, така и по външен вид и дизайн.

 

Master отличието долетя в България само преди броени дни направо от церемония по връчването на наградите, състояла се на емблематичния булевард „Ла Кроазет” в Кан. Сред поканените топ мениджъри на водещи алкохолни компании от цял свят бяха поканени и директорите на Винпром Пещера, за да вземат лично престижните сертификати, отредени на българската водка.

 

В историята на страната ни няма български алкохолен бранд, който да се е завръщал с най-голямото възможно отличие от конкурс с такъв висок ценз, а именно с признание за водка Master 2012 г., какъвто получи FLIRT в борбата с редица световно известни марки на наложени алкохолни компании. Отлично балансираният и мек продукт на Винпром Пещера се класира наравно със световноизвестни брандове, а в някои категории дори ги надмина. Това е повече от голям успех за българска водка, чиято цена е много по-разумна и достъпна от конкурентни напитки с десетилетна история и ореол, изграждан чрез многомилионни рекламни кампании.

Водка FLIRT взе и златен медал в категорията „Дизайн и опаковка”, задминавайки Danzka Vodka и дори току-що лансираната луксозна Finlandia Platinum, които трябваше да се задоволят със среброто.

 

За стойността на отличието в тази оспорвана категория най-добре говори фактът, че в категорията за уиски злато са получили напитки от световна величина – 18-годишното Cutty Sark и лимитирана серия на Highland Park.

Всъщност златното отличие на водка FLIRT за „Дизайн и опаковка” не е голяма изненада за хората, които следят бранша отблизо. Миналата година компанията направи редизайн на водката съвместно с една от най-известните агенции за продуктов дизайн в Европа – JustBlue. Новият външен вид на напитката впечатлява с елегантност, изчистени линии и създава усещане за класен продукт с кристална чистота.

 

След края на конкурса директорите на списание The Spirits Business са изпратили писмо до Винпром Пещера, в което се казва „Това е фантастичен резултат! Сериите на конкурса The Spirits Masters се превърнаха в едни от най-уважаваните арбитри в света на алкохолната индустрия, така че с право можете се гордеете с вашите постижения!”. Освен това редакторите на списанието дават за пример българската компания и посочват значимостта на успехите за продуктите й на страниците на октомврийския брой на The Spirits Business. Именно сред най-известните брандове там се откроява и снимка на родната водка.

The Spirit Masters е авторитетен ежегоден конкурс, организиран от специализираното списание The Spirits Business.

 

В него селектиранa международна комисия всяка година подлага на безкомпромисни оценки топ брандове алкохоли в категориите водка, уиски, джин, текила и редица други. Журито в конкурса се състои от дестилъри, журналисти, пишещи ревюта за алкохолни продукти, бармани в престижни хотели и търговци, които отговарят за спиртните напитки в големи търговски вериги. С две думи – истински професионалисти в бранша. Дегустациите се провеждат в Лондон и са слепи, т.е. никой не знае какво опитва и не може да се повлияе от популярността и историята на съответния бранд.

 

FLIRT водка е произведена с една от най-модерните технологии в Европа за дестилиране на зърнен спирт, извлечен от селектирана пшеница. Скоростта на смесване на съставките може да се опише образно, като падане на вода от 17-метров водопад. Безкомпромисният контрол на качеството на съставките и многостепенната каскадна обработка гарантират отличен краен продукт, достоен конкурент на световните марки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7582 |27.06.2012 Българска банка за развитие отпуска 200 млн. лева за малкия и среден бизнес . 21| 7041 |13.06.2012 Световната банка с най-песимистична прогноза за българската икономика . 18| 8792 |19.01.2012 Парамов, Хърсев, Николов: Българската икономика е перфектна наука за мизерията . 0| 6670 |19.12.2011 VIVACOM с награда за уникален за България проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads