Реклама / Ads
6| 5137 |17.12.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БДЖ и синдикатите се разбраха, край на стачката

.
След продължителни преговори ръководството на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и представители на синдикатите постигнах а съгласие след обсъждане и приемане на всички спорни за двете страни въпроси. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.
 

 

Бе взето общо решение за подписване на колективен трудов договор. Очаква се протестът да бъде окончателно прекратен и влаковете отново да пътуват по разписание. 

В понеделник ще бъде подписан колективният трудов договор (КТД) за "БДЖ - Пътнически превози, заяви председателят на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров. Постигнахме споразумение по всички спорни точки - по социалните параметри и по казусите, свързани с мерките, които ще позволят на ръководството да продължи реформите в компанията, добави още тойказа Владимиров.

За първи път тонът в „Пътнически превози тонът е умерен... Поставихме едно различно начало, до колко е добро, ще покажат резултатите, коментира по-рано за Би Ти Ви Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България.

За другата компания в железниците - "Железопътни превози", стачката приключи. Стачният комитет  прекрати ефективния протест на 23-ия ден от началото му, без обаче да има подписан Колективен трудов договор.

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев обясни, че предстои да бъдат уточнени текстове, за които се договорихме вчера.

 

Вярвам обаче, че ще има съгласие по почти 100% от въпросите, каза Недев.


Той заяви още, че доходите на железничарите ще бъдат запазени до 1 юни. Тогава влиза в сила бонусна система, която ще определя възнаграждението на служителите въз основа на постигнатите от тях резултати.

Освен това според Недев отпуските на жп работниците са намалени с 2 дни – още една мярка за икономии от страна на дружеството.

 

В сряда беше подписан колективен трудов договор в "БДЖ - Товарни превози". Близо три седмици железниците бяха в ефективни стачка.

 

Общо 1038 служители са приели предложението да напуснат доброволно железниците. На всички ще им бъдат изплатени възнаграждения в размер на шест брутни заплати.


Плановете за оздравяване на компанията предвиждат да бъдат съкратени общо около 2 000 железничари до края на годината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6589 |28.10.2011 Синдикатите: Ако не вдигнем доходите, не чакайте мирна есен . 3| 7779 |15.07.2011 Скандал в "Топлофикация-София", синдикатите стягат стачка . 5| 5938 |10.06.2011 Синдикатите искат главата на шефа на Агенцията за приватизация . 4| 5879 |26.05.2011 Доходите отново скараха Дянков и синдикатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads