Реклама / Ads
0| 5033 |05.11.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бюджетът за октомври с 8% плюс

.
Бюджет Източник: Вяра Йовева
Според предварителните оперативни данни и оценки за изпълнението на Консолидираната фискална програма (КФП) приходите превишават разходите с около 8 млн. лв. на месечна база, съобщи Министерството на финансите.
 

В резултат на мерките за ограничаване на разходите и за повишаване на събираемостта на приходите, драстичният месечен дефицит за юли (564,3 млн. лв.) бе свит и за октомври бюджетът е балансиран с минимално превишаване на приходите над разходите.

За октомври приходите и помощите по КФП са в размер на около 1,996 млрд. лв. Разходите и вноската на страната ни в общия бюджет на Европейския съюз е 1,988 млрд. лв., като разходите са се свили с около 9 % спрямо същия месец на 2008 година.

От ведомството на Симеон Дянков уточняват, че данните за изпълнението на основните параметри по КФП са на месечна база. Те представляват предварителни оценки за изпълнението на консолидирания бюджет за месец октомври. В края на ноември ще бъдат публикувани окончателните данни на база подадените месечни отчети за касовото изпълнение от първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.

Министерството на финансите все още не е публикувало на интернет страницата си месечният бюлетин за изпълнение на консолидирания бюджет за октомври, за да се види колко всъщност е бюджетното салдо от началото на годината.

Преди два дни, на среща на бизнеса с правителството, когато премиерът обяви, че държавният бюджет за октомври вече е на плюс, Борисов каза, че на годишна база е "половин милиард лева, от които 132 млн. лв. трябва да платим за ланшния сняг", припомня monew.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5276 |08.10.2009 В.Танов: Бюджетът зависи от добрата работа на митниците . 0| 4610 |10.09.2009 С 2,49% скача газът от 1 октомври . 2| 5543 |04.10.2007 Лукс без пари в Слънчев бряг през октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads