Реклама / Ads
17| 4962 |15.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бизнесът скочи срещу Дянков

.
Малкия и среден бизнес протестират срещу финансовата политика на Дянков
Десетки души излязоха на протест срещу данъчната политика, водена от финансовия министър Симеон Дянков.
 

Председателят на националната асоциация на българския бизнес Светлозар Николов обяви пред финансовото министерство исканията на представителите на малкия и среден бизнес.

На протест излязоха представители на счетоводни кантори, производители, таксиметрови шофьори, които издигнаха плакати с надпис : „Спрете геноцида върху бизнеса; Не вдигайте данъците - правете реформи; Бизнесът ни е малък, но не го правете жалък;, Как да си партнираме, като ни обирате; Благодарим министър Дянков, че ще ни довършите, за да не се мъчим насред кризата".

Протестиращите изказват недоволство от издаденото указание 24007, което е насочено срещу българския бизнес и има за цел неговото унищожаване.

Според Николов указанието е издадено с оправданието, че трябва да се напълни бюджета.

Протестиращите са категорични, че не могат да плащат непосилни данъци и осигуровки и искат от държавата да направи всичко възможно да стимулира малкия и среден бизнес.

Според очакванията на протестиращите поне 100 000 малки фирми са заплашени от фалит. Сред исканията са НАП да спре практиката да издава такива указания.

Протестиращите са подготвили 9 точки, които включват и предложения за законодателни промени. Те са против повишените здравни вноски, както и против политиката , насочена  срещу малкия и среден бизнес.

Според председателя на националната асоциация на българския бизнес - „той е пред тотален фалит, а българската държава нищо не прави, за да спаси тези фирми".

Той изтъкна, че до момента са съкратени изключително много хора. По думите му финансовото министерство е подложило българския бизнес на силен натиск и иска да вземе и последните обороти.

Работодателите също са заплашени да останат на улицата и ако останат без работа ще са в тежест на държава.
„Ние сме полезни на държавата, когато работим. Искаме да работим в нормални условия и да имаме държава, която да стимулира малките и средни предприятия", заяви Николов.

Протестиращите ще внесат петиция в НС със 17 300 подписа в защита на исканията си. Подобни протести текат в 19 града в страната, каза Николов и заяви, че това е само началото.

Ако Политиката в лицето на Симеон Дянков, който носи цялата отговорност за излизане от кризата, не бъде променена, протестиращите заплашиха, че ще продължат с ефективни действия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4827 |15.03.2010 Бизнесът на протест срещу политиката на Дянков . 0| 4920 |12.03.2010 Британци готвят протест срещу Банско . 7| 4785 |11.03.2010 Дянков: Бюджетът върви по план . 4| 5604 |10.03.2010 Повериха "Бургас-Александруполис" на Симеон Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads