Реклама / Ads
0| 5124 |10.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Блокират изграждането на лот 2 на АМ "Тракия"

.
Австрийската “Щрабаг” и гръцката “Терна” са двете фирми, които обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) търга за избор на изпълнител на лот 2 на автомагистрала “Тракия”. Това става ясно от регистъра на антимонополния орган.
 

Преди две седмици стана ясно, че поръчката, която беше възложена от Агенция “Пътна инфраструктура” ,печели обединението “Магистрала Трейс”. Офертата на консорциума, в който влизат "“Трейс груп холд” и “СК 13 холдинг”, бе  разгледана и приета след заседание на тръжната комисия. Тя беше рекордно ниска - 137,868 млн. лв., което е с около 50% под средната оферта на останалите участници.

Все още не е ясно дали в петък, когато изтича 10-дневният срок за обжалване, ще бъде подписан договорът с победителя в обществената поръчка, тъй като и двете фирми настояват за временна мярка “спиране” на процедурата.

Припомняме, че фирмата “Щрабаг” не за първи път се опитва да спре избор на строител за лот 2 от магистрала “Тракия”, който ще свързва Стара и Нова Загора. Преди да бъде обявено името на победителя, от австрийската фирма внесоха жалба в комисията, за това че ценовата им оферта не е отворена и поискаха спиране на процедурата. КЗК обаче отхвърли искането им и процедурата продължи.

В антимонополния орган е подададена и трета жалба - този път от хърватската “Осиек Котекс”. Тя протестира срещу все още неприключилата процедура за избор на строител на лот 3 - Нова Загора-Ямбол.

Същата компания обжалва и условията на търга за отсечката от Стара Загора до Нова Загора, въпреки че изобщо не подаде документи за участие в процедурата. Тогава хората на шефа на КЗК Петко Николов отхвърлили исканията им.

По закон до три дни след постъпването на жалбите КЗК трябва да образува производство. След това има нов срок от 7 дни, в който ведомството трябва да се произнесе по исканията за налагане на временната мярка. Така най-късно до 10 дни ще бъде ясно дали и двете процедури за избор на строител на отсечки от магистрала “Тракия” ще бъдат спрени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6485 |05.02.2010 "Трейс груп" и "СК 13 холдинг" с най-ниска за магистрала "Тракия" . 0| 6016 |26.02.2010 Държавата омекна за "Тракия" . 2| 5801 |09.02.2010 Плевнелиев: Феноменално, ако построим "Тракия" с наличните пари . 4| 5626 |05.02.2010 Р. Плевнелиев: Държавата беше на място при сделката с АМ "Тракия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads