Реклама / Ads
0| 5104 |28.09.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов откри Пловдивския международен панаир

.
Министър-председателят Бойко Борисов откри 65-ият Международен технически панаир в Пловдив. Провеждането на изложението в условията на финансова и икономическа криза е един добър знак, каза премиерът. Според него това означава, че България продължава да работи, а няма нищо по-добро от това, когато се предоставят възможности на бизнеса да работи, а той от своя страна създава работни места.
 

Борисов призова пловдивчани да не се притесняват вече и да спрат всякакви спекулации по отношение на това дали пловдивският панаир ще остане в Пловдив. Той ще остане в града и ще продължи да създава условия за бизнеса, каза Борисов.

По думите му, пловдивският панаир е запазена марка не само за нас, а и за цял свят.
На най-големия изложбен форум за Югоизточна Европа ще се представят последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, автомобили, транспорт, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, строителство, химия, енергетика, екология и други.

В изложението ще участват над 1900 фирми от 44 държави. Те ще представят 15 световни новости и 72 продукта, които идват за първи път на българския пазар. Особено силно е участието на Унгария, която ще се представи със 57 фирми.

През последните четири години стокообменът между Унгария и България се е удвоил и през 2008 г. достигна 900 милиона евро, каза преди официалното откриване на унгарското участие Ищван Варга, министър на националното развитие и икономиката на Унгария. Той подчерта, че Унгария е на девето място по инвестиции у нас, които към момента възлизат на почти един милиард евро. Според Варга все повече се засилва сътрудничеството както между малките и средни предприятия в двете страни, така и на правителствено ниво.

Ние сме на ясно какви трудности стоят пред българското правителство, тъй като със същите трябваше да се пребори и унгарският кабинет, каза още Варга. В тази връзка той допълни, че Унгария може да бъде полезна със своя опит. Помощ и обмяна на опит унгарският министър предлага и при усвояването на средства от европейските фондове за малки и средни предприятия. По думите му, за последните седем години в Унгария са усвоени 23 милиарда евро от ЕС, една седма от които директно от средния бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5694 |18.08.2009 Борисов: Полицаите сами да си заработят по-високи заплати . 0| 5381 |04.08.2009 Агенция за имотите създава Борисов . 6| 8237 |23.07.2009 Как Борисов стана новият фаворит на Запада? . 2| 5056 |16.07.2009 Глобиха Пловдивският панаир с 300 000 лв. за монопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads