Реклама / Ads
14| 5781 |12.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов: Ще браним финансовата стабилност до дупка

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов остро реагира срещу инвеститорите, които искат да влагат средства в зелена енергия по време на дискусия с представители на Американската търговска камара в България.
 

 

Не искам българите да плащат скъпа енергия от възобновяеми енергийни източници. Да си знаем възможностите и да спрете да притискате и ДКЕВР и министрите в тази посока. Аз съм този, който не желае българският гражданин да плаща скъпа енергия, заяви Борисов.


Той подчерта, че на този етап страната няма да присъединява към енергосистемата на ветрогенераторни и соларни паркове, защото в момента те са скъпи.

Поставили сме си за цел до 2020 година да има 20 процента дял от електроенергия от ВЕИ източници и ще я постигнем. Интересът на българския гражданин е да не му се вдига непрекъснато цената на тока заради скъпата зелена енергия и това, че имаме срок до 2020 г. да го направим, когато технологиите сигурно ще станат по-евтини, отстоява интереса на българския гражданин. Искаме елементите за тези паркове да са по-евтини и да се произвеждат в България, за да създават работни места, заяви още Бойко Борисов.

Според него "най–ценните, най-милите инвеститори са тези, които създават работни места и произвеждат стоки за експорт".

За пореден път премиерът заяви, че докато управлява ГЕРБ, няма да бъде допуснат бюджетен дефицит над 3 на сто и правителството ще работи българската икономика да стане по-ефективна, по-модерна, по–печеливша и да бъдат прекратени практиките, с които се източват средства от държавата.

Финансово-икономическата стабилност ще я браним, докато това правителство е на власт. Всичко друго е популизъм, всичко друго е много опасно за следващите правителства и поколения, заяви Борисов, посочвайки, че ще продължи със съкращенията, там където няма  ефективност.

Като други приоритети на правителството Борисов изтъкна селското стопанство и туризма, както и завършването на електронното правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5132 |11.11.2011 М. Стоянова:Бюджет 2012 гарантира стабилност . 24| 5486 |17.10.2011 Борисов: Акциз върху природния газ няма да има . 10| 6012 |08.08.2011 Макроикономическата стабилност у нас е за сметка на бедността . 5| 5816 |31.05.2011 Инвеститорите търсят стабилност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads