Реклама / Ads
5| 6368 |26.05.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов: "Сименс" дължи извинение на хората, не на мен

.
Бойко Борисов
Моите уважения, но българите са ми по-мили. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работен обяд с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара, цитиран от КРОСС.
 

По този начин премиерът коментира деликатно възникналите проблеми със софтуера на фирма „Сименс" при издаването на документите за самоличност. На срещата той не пропусна да изрази мнението си по и за проблемите около трите електроразпределителните дружества, едно от които е германската компания E.ON.

Представител на фирма „Сименс" публично се извини за възникналите проблеми при издаването на документите. Премиерът обаче препоръча фирмата да се извини на хората по опашките, а не на него. Борисов подчерта, че всяка вечер вътрешният министър Цветан Цветанов му изпраща sms с данните за обработените документи.

Представителят на „Сименс" заяви, че се надява фирмата да получи договореното заплащане, което предизвика реакцията на учудване от страна на премиера.

Боряна Манолова от „Сименс" заяви, че нейните документи и тези на семейството й са били обработени 10 минути, на което премиерът отговори, че неговите документи вероятно ще бъдат обработени и за 5 минути и той би могъл да уреди на всички присъстващи на обяда документите да бъдат обработени бързо. Министър-председателят обаче подчерта, че проблемът е за хората пред РПУ-тата. Манолова изтъкна, че „Сименс" все още не е получила заплащане за извършена дейност.

На работния обяд представители на различни компании се оплакаха, че ги задължават да изграждат част от електропреносната мрежа и да си плащат за това. Бойко Борисов подчерта, че E.ON e една мощна и добра германска компания и се надява да бъде такава и в България.

"Германия ни е пример за подражание и искаме да бъде стриктна и дисциплинирана държава като нея", каза още Борисов. Той информира, че проверките в електроразпределителните дружества ще приключат до две седмици.

Борисов каза още, че чуждите инвеститори много бързо са научили българската поговорка: "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава".

Като виновен за проблемите с ЕРП-тата и многобройните оплаквания, свързани с тях, премиерът посочи държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Борисов зададе риторичен въпрос какво ще стане, ако на германските граждани в Берлин започнат да им горят телевизорите. "Ние искаме, като дойде германска фирма в България, да я дадем за пример", каза още премиерът. Той подчерта, че не му е приятно да слуша хули срещу правителството и недоволството на хората за услуги, за които са виновни определени фирми.

Орлин Димитров от Е.ON заяви, че когато приключат проверките в дружеството едва тогава фирмата ще отговаря на поставени въпроси.

Борисов информира, че промените в Закона за автомобилните превози са оттеглени заради обвиненията, че измененията са лобистки. Той подчерта, че правителството е склонно за изменения в Търговския закон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 16318 |07.01.2010 Новости в плащането на дължими вноски въвежда НАП . 4| 4878 |17.11.2009 Борисов: Залагаме на балансиран финансов бюджет . 10| 5714 |18.08.2009 Борисов: Полицаите сами да си заработят по-високи заплати . 0| 5809 |02.06.2009 Удължиха срока за ранните записвания за почивка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads