Реклама / Ads
3| 5120 |08.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Брюксел плаши Apple и Samsung с глоба за милиарди

.
Войната за патенти между Apple и Samsung може да струва милиарди долари и на двете компании, стана ясно преди дни. Антимонополният орган на ЕС е започнал разследване срещу водещите произодители на смартфони. Подозрението срещу тях е, че нарушават европейските закони за конкуренцията при размяната на патентни искове, предаде Ройтерс.
 

От Samsung са потвърдили, че ЕК е поискала от тях тази информация и са готови да съдействат при разследването. Конфликтът между Apple и Samsung започна през пролетта на тази година като е засегнал засега десет страни, сред които Холандия, Германия, Италия, Франция, Австралия, където продуктите на едната или на другата компания са забранени за продажба със съдебни решения. Причината е взаимни обвинения в кражба на технологии, използвани в телефоните iPhone и Galaxy S. Еврокомисията иска информация от двете компании за патентите, използвани в техните мобилни телефонни технологии, които са обект на взаимните им претенции, заявил представител на еврокомисията.

По думите му подобни процедури са типични за антимонополно разследване. Не се уточнява за кои точно става въпрос. Според европейското законодателство патенти, които са част от основни стандарти, трябва да бъдат предоставяни за лицензиране при честни, разумни и недискриминационни условия. Ако разследването установи, че това не е направено, антимонополният орган може да наложи глоба до 10% на компаниите и тя да достигне няколко милиарда долара.

Проверката освен последици за двете компании може да има решаващо значение и за споразуменията за лицензиране на технологии, на които разчита цялата индустрия, коментира Ройтерс. Агенцията припомня за поредицата съдебни искове, които си размениха американската и южнокорейската компания, свързани с технологиите, които се използват в телефоните им.

Клавиатурата за бързо писане Swype вече има опция за автоматични ъпдейти и първите не закъсняха. Един от тях е приложението Context Prediction Engine. При използване "запомня" как пишете и създава персонален езиков профил на потребителя. Другата опция е повишение на точността на предсказване при писане с 40%. Таблет с пакет за неограничен интернет

Специален пакет с неограничен интернет и таблет предлага "Виваком" на преференциална цена. Motorola Xoom е комбиниран с услугите Traffic Unlimited, които са двойно повече включени МВ на максимална скорост за два пъти по-ниска месечна такса през първите 3 или 6 месеца. Xoom има двуядрен процесо, 10,1-инчов дисплей, HDMI порт за връзка с телевизор. Добавени са две камери - 2МР и 5МР. Вградената памет е 32GB, има и слот за флаш карта. Добавена е 1GB RAM памет.

Apple се готви да обнови изцяло продуктите си през следващата година, твърди неофициална информация на DigiTimes. До края на тази година пък щели да бъдат финализирани договорите за доставка на компоненти за следващото поколение iPad. Apple разполагал с компоненти за 2 млн. таблета от следващо поколение до края на годината. В същото време са били разработени два прототипа с LED технология и с кодови имена J1 и J2. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5829 |20.10.2011 Брюксел умува да пусне ли българите на европейския пазар . 1| 7838 |30.06.2011 Брюксел склони на Дунав мост 2 с европари . 2| 5927 |29.06.2011 Бизнесът сезира Брюксел за нарушените си права . 6| 5545 |22.05.2011 И. Московски: Ще работим, за да няма санкции от Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads