Реклама / Ads
4| 4974 |17.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Брокери: Търсенето на жилища в новите квартали на София изпреварва предлагането

.
Активното търсене на жилища в новите райони на София вече изпреварва предлагането, твърдят брокери, работещи на столичния пазар за имоти.
 
Квартали като Витоша, които допреди няколко години не попадаха в обсега на купувачите и се считаха за неатрактивни, вече се радват на сериозен интерес, а голяма част от сделките се сключват още на етап „зелено“.

Благодарение на активния пазар, строителните предприемачи бързо успяха да насочат инвестициите си към новите терени, но в момента се наблюдава леко разминаване между търсенето и предлагането. Въпреки това, цените на имотите във Витоша се задържат стабилни и все още са под средните стойности за столицата.

 „Облагородяването на новите терени дава едно голямо предимство – разпределението на свободното пространство. София е сравнително гъсто населен град и усвояването на нови площи се осъществява трудно. Именно затова новите пространства са ценни за развитието на града.“, смятат брокери от голяма компания за недвижими имоти.
 
Не всеки район обаче има потенциал за урбанизиране, уточняват от компанията. Когато избират имот, купувачите обръщат голямо внимание на заобикалящата среда, а кв. Витоша има богата природа с впечатляваща гледка към планината. Наличието на зелени площи във вътрешността на квартала и основните транспортни връзки - бул. "Симеоновско шосе" и Околовръстния път, са факторите, които най-много влияят при процеса на покупка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5180 |15.10.2017 ТЕЦ-овете решават дали искат отлагане на новите екостандарти . 0| 7060 |27.08.2017 Скочиха наемите на жилища в София . 4| 7686 |11.07.2017 „Газпром” призна: Новите американски санкции ще провалят големите ни проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads