Реклама / Ads
1| 6002 |30.07.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БСП и ГЕРБ пак се сблъскаха за парите на държавата

.
Актуализацията на бюджета отново предизвика ожесточени спорове между управляващи и опозиция в Народното събрание. Ако в момента не бъде приета актуализацията, означава, че в държавата ще настъпи финансов колапс. Ако не бъдат разплатени 1.5 милиарда по оперативните програми, това ще означава, че България няма да може да кандидатства за възстановяване на европейските ни фондове и ще ги изгубим пари, коментира Станислав Иванов от ГЕРБ.
 

Жельо Бойчев от „Коалиция за България” заяви, че това няма никакво отношение към актуализацията на бюджета.  "Темата за евросредствата се спекулира много. За тази година имаме планирани малко над 3 милиарда да бъдат разплатени по всички европейски програми. Към момента плащанията са извършени за 1.6 милиарда. Единственият проблем, който имаме като спряна програма, е "Околна среда”, където се чакат средства”, обясни Бойчев.

 

"След като докарахте държавата до там, че да принудите и ГЕРБ да подкрепи вашето правителство, значи картината е наистина плачевна”, заяви от своя страна Станислав Иванов.  "В момента не знаем какво е реалното състояние на държавата. В казуса с КТБ не се знае колко средства ще отидат по гарантираните влогове. Фондът най-вероятно няма да бъде достатъчен, за да бъдат разплатени парите, които са събрани и ще трябва да се дадат пари от резерва”, на мнение е депутатът от ГЕРБ.

 

"Това е истинската причина, с която се иска актуализацията на бюджета. Не е редно да завишаваме дълга и да взимаме каквито и да било решения относно КТБ. Първата задача на новото Народното събрание е да смени целия УС на БНБ, да начертае план за излизане от ситуацията с КТБ, евентуално обявяване в несъстоятелност и едва тогава да влезе Закона за гарантиране на влоговете”, коментира Жельо Бойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6078 |10.05.2014 Ако до 17 часа днес не получат парите си, фермери ще блокират главен път Е-79 . 23| 6684 |20.03.2014 ГЕРБ: Властта бетонира Черноморието, далавера в Карадере . 0| 5595 |10.08.2013 Заявките на министерствата за европарите далеч над лимита на ЕК . 20| 6349 |14.05.2013 Фермери: Страх ни е за бъдещето, ако не управлява ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads