Реклама / Ads
13| 14049 |17.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БСП: Жената до Бойко купува "Булгартабак"?

.
Цветелина Бориславова
Банката на Цветелина Бориславова, жената в живота на Бойко Борисов - СИБанк, е единственият от кандидатите за консултант по сделката за приватизацията на “Булгартабак”. Любопитната подробност разкрива вестник "Струма".
 

Новината обявила на пресконференция в Благоевград вчера Корнелия Нинова в присъствието на лидера на левицата и бивш премиер Сергей Станишев. Червената депутатка се позовала на информация, станала известна, след като били отворени офертите за консултант на 1 февруари в Брюксел.

СИБанк ли ще е консултантът по сделката, по какви критерии е избрана и какво ще е бъдещето на холдинга, са въпросите, които БСП открито зададе на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Според лидерът на БСП Сергей Станишев правителството води “Булгартабак”, чиято перла е цигарената фабрика “Благоевград-БТ”, към умишлен фалит, за да се приватизира на ниска цена, а делът на дружеството на родния пазар на цигари заради високите акцизи, въведени по идея на министър Симеон Дянков, е паднал до 43%.

По думите на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, което е имало вчера изнесено заседание в Благоевград с участието на всички общински лидери от областта, тютюнопроизводители в региона нямат и най-малка представа за това, какво ги очаква.

Управляващите ги лъжат, че ще изплатят сумите за реколта 2009 г. в пълен размер, но нямат смелост да се изправят пред производителите и да кажат, че за ГЕРБ отрасълът не е приоритетен, коментира Нинова.

Тя обяви, че е свършила работата на премиера Бойко Борисов, като обяснила на хората, че от 2010 г. производството на тютюн ще бъде подпомагано вече чрез националните доплащания към директните плащания на единица площ. Право на подпомагане ще имат само производители с декларирани над 10 декара и земеделци, които са отглеждали тютюн през която и да е година в периода 2007-2009 г., и продължават да извършват тази дейност. С други думи, нови производители от 2010 г. натам няма да бъдат подпомагани, допълва още депутатката от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5344 |10.07.2009 Купуваме цигари на старите цени . 2| 5276 |19.06.2009 Лукойл купува 45% от холандската компания TRN за 725 млн. долара . 1| 5153 |03.04.2009 Българските имоти все още най-предпочитани от руските купувачи . 5| 5693 |24.03.2009 Купувачът определя правилата на имотния пазар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads