Реклама / Ads
7| 5698 |11.06.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бунт в Слънчев бряг, Трайков помирява хотелиери

.
Бунт срещу управлението и действията на „Слънчев бряг" АД организират хотелиери, ресторантьори и търговци в най-големия туристически комплекс на българското Черноморие „Слънчев бряг",съобщават от Управителния и контролен съвет на „Съюз на собствениците" Слънчев бряг.
 

Те ще поискат оставките на председателя на борда на директорите Златко Димитров и изпълнителния директор на дружеството Мария Михалева.

Протестът ще започне от първото кръстовището за Несебър на главен път Бургас-Варна. В него ще се включат хотелиери, ресторантьори, собственици на увеселителни завадения, доставчици на стока, търговци, таксиметрови шофьори. Инициативата е подкрепена и от Българската хотелска и ресторантьорска организация.

Исканията на СНЦ „Съюз на собствениците" са :

1.Незабавна оставка на ръководството на „Слънчев бряг" АД;

2. Да се спре беззаконието в действията на „Слънчев бряг" АД, което изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса еднолично, само и изцяло в собствен интерес.;

3. Да се ангажира вниманието на Общината, МИЕТ и компетентните органи при решаването на следните проблеми:
- изясняване статута и собствеността на уличните пространства в комплекса
- установяване на законен ред за управление на транспортната схема
- определяне на единни правила за всички хотелиери и работещи в комплекса, не от „Слънчев бряг" АД, а от компетентния орган и не с оглед осигуряване на допълнителни доходи на дружеството, а на нормални условия за развитие на хотелиерския бизнес;

4. Да се провокира активната позиция на заинтересованите общински и държавни органи за преодоляване на проблем, който в резултат на деструктивната и неотстъпчива позицията на „Слънчев бряг" АД вече повече от десетилетие не може да намери разрешение;

5. До изясняването на тези въпроси и решаването на проблемите, да се осигури нормално функциониране на хотелската база в комплекса, нормален достъп на автомобили и хора и нормални условия на предлагане на качествена туристическа услуга;
6. Да се ангажира общественото внимание, да се акцентира върху наболялостта на проблема, да се разясни позицията на Съюза на собствениците - Слънчев бряг и да се ангажира обществеността за решаване на въпроса.

За днес е предвидена среща между протестиращите хотелиери и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

От СНЦ "Съюз на собствениците" поискаха среща с министъра с цел да бъде подробно запознат с незаконните действия на "Слънчев бряг" АД, както и за създалото се напрежение в туристическия комплекс.

Хотелиерите ще настояват и за публично извинение от страна на ръководството на дружеството за квалификациите и лични нападки към членове на Съюза.

Министърът трябва да разбере, че проблемът е сериозен и ние сме страна, която търпи само щети, коментира председателят на УС на СНЦ "Съюз на собствениците" Елена Иванова. Ако днес отговорната за разрешаването проблемите страна не вземе конкретни мерки и не се съобрази с исканията на Съюза, протестите в курорта ще продължат.

Организаторите на акцията се заканват, че ако днес отговорната за разрешаването проблемите страна не вземе конкретни мерки и не се съобрази с исканията на Съюза, протестите в курорта ще продължат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5719 |06.06.2011 Хотелиери в Слънчев бряг на война с община и държава . 29| 6590 |02.06.2011 Тр. Трайков: Злоупотребата с "Белене" е още по-голяма! . 19| 5610 |28.05.2011 Тр. Трайков: Имаме шистов газ за следващите 300 години . 1| 6001 |25.05.2011 Националният геофонд вече под крилото на Трайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads